Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
лице

Правилан редослед неге лица: Ево где многи греше

Правилна нега је веома важна за изглед коже лица.

1631879530_Depositphotos_250693462_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Кожа је током целог живота изложена различитим штетним утицајима. Ветар, сув ваздух, хладноћа, загађење, УВ зраци и комедогени производи могу ослабити њену заштитну баријеру и проузроковати различите проблеме. Зато је правилна нега од изузетног значаја. У зависности од стања коже и година, дневна и вечерња рутина се могу разликовати. Али, једно је сигурно - битно је својој кожи пружити све што јој је потребно. То значи да је, осим избора производа према типу коже, битан редослед наношења.

Прочитајте још: Виђали смо их на пролеће, а сада су поново ту: Да ли вам се допада нови модел сакоа?

Кожа се прво очисти (производ може бити у виду пене, гела или синдета у облику сапуна). Најбоље је умити се млаком водом, никако превише хладном нити врућом. Ако осетите да вам је кожа након чишћења сува, производ који користите вам највероватније не одговара. Требало би да имате осећај свежине и чистоће, никако затезања.

Након умивања, обавезан је тоник. Многе даме прескачу овај корак, мислећи да је чистач обавио свој посао. То је велика грешка. Тоник има улогу да темељно очисти кожу, делује антибактеријски и противупално, влажи кожу и припрема је за следећи корак, а то је нега. Водите рачуна да вам покрети буду нежни, кожу не смете грубо вући нити јако притискати.

Након што сте добро очистили лице, као и врат, следи наношење производа за негу. Они се увек наносе од најређих до најгушћих, што значи да прво иде серум. Његова специфична структура омогућава бољу дистрибуцију и апсорбовање активних састојка у најдубљим слојевима коже. Ако садржи витамин Ц, требало би га наносити ујутру.

Прочитајте још: Кејт Мидлтон се вратила краљевским дужностима: Обукла је нешто у чему је ретко виђамо, а одлично јој стоји (ФОТО)

Следећи корак је наношење околоочне креме, а затим хидратантне или антиејџ креме на цело лице. Уколико вам је кожа масна или је спољна температура висока, не морате нужно нанети крему, нека то буде ваша вечерња рутина.

Последњи корак је заштита од сунца. Не заборавите да и по облачном дану и током зиме штетни УВ зраци продиру кроз атмосферу, изазивајући превремено старење. Зато је важно наносити СПФ током целе године. Ако вам је кожа сува, одговараће вам крема, док се за масну кожу препоручује флуид или спреј са високим фактором.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas