Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ГЕНИЈАЛНО

ПРАВИЛО 2:1, ЛЕПЉЕЊЕ ДРУГОГ И ТРЕЋЕГ ПРСТА... 12 трикова за удобно ношење штикли током целог дана

Потпетице чине да изгледате виши, виткији и самоуверенији, а други вас подсвесно доживљавају као привлачније, али редовна употреба ципела са потпетицом може трајно оштетити ваша стопала, па чак и изазвати бол у куковима и леђима и жене се често због ових проблема у потпуности удаљавају од ове врсте обуће

1655452616_pjimage---2022-06-17T095643.054.jpg
Фото: Unsplash
Oglas

Било да их носите свакодневно или једном месечно, постоји много корака које можете предузети да заштитите своја стопала од потпетица и наставите да носите запањујуће ципеле у годинама које долазе.

Величина и облик пете

Ако се борите са болом у предњем делу стопала, обратите пажњу на врсту потпетице коју често носите. Иако танке потпетице могу изгледати веома елегантно, то такође доводи до тога да се огромна количина ваше тежине гура у предњи део вашег стопала и на прсте, што – током времена – узрокује да се мека природна подлога у вашим стопалима поквари. 

Прочитајте још: 5 савета за лепоту Мајте Перони: Мексичка глумица плени изгледом на прагу пете деценије

Можда ћете бити изненађени колико мало смањење величине пете може да утиче на удобност. Одабир дебљих потпетица има сличан ефекат.

Пробајте заобљене прсте

Свачија стопала имају другачији облик и, нажалост, не може свако да носи шиљасте потпетице удобно и дуже време. Када једном пређете на штикле са заобљеним прстима, бићете запањени колика је разлика у укупној удобности ципела и да их можете носити скоро свакодневно.

Каишеви су ваши пријатељи!

Да ли сте се икада запитали зашто су чизме са потпетицом толико удобније од ваших штикли? Па, то може имати неке везе са подршком коју ваше чизме пружају врху вашег стопала и скочног зглоба. 

Ношење равних и удобних ципела сваког трећег дана може спречити дуготрајно оштећење 

Каишеви на штиклама могу постићи сличан ефекат, спречавајући клизање стопала и изазивање трења, као и осигуравајући да ваша телесна тежина није фокусирана само на предњи део стопала.

Кожа пре него пластика

Иако би могло бити примамљиво купити јефтине ципеле, ако су направљене од синтетичких материјала, мало је вероватно да ће бити удобне, пошто пластични материјали не обликују ваша стопала на исти начин на који то ради кожа. Поврх тога, вероватније је да ће вам кожне ципеле трајати много дуже од пластичних и генерално су много бољег квалитета. 

Фото: Пиксабеј

Јастучићи

Ако имате честе болове у подножју стопала, уложите у силиконске метатарзалне јастучиће или друге уметке за ципеле како бисте својим стопалима дали додатну подлогу у овој области. Они су одлични амортизери и помажу у очувању или чак замени природне подлоге за стопала коју бисте иначе могли изгубити услед сталног ношења. 

Прочитајте још: ТОП 5 МАСКИ ЗА ЛИЦЕ ОД МЕДА: Рецепти за здраву и блиставу кожу

Ако вам је потребно брзо решење, покушајте да користите улошке за менструацију. Иако није најудобније и само је привремено решење, можда ћете бити изненађени разликом коју може да направи! Уметци и јастучићи за ципеле могу узроковати да вам ципеле буду мало затегнутије него иначе, па би можда било вредно размислити о томе када купујете нове потпетице. 

Раздрмајте их

Када први пут купите пар ципела са потпетицом, обавезно их носите код куће са паром чарапа пре него што изађете са њима из куће. Ношење чарапа додаје слој заштите вашим стопалима, а кожа ће се на овај начин више растегнути. 

Прочитајте још: Рецепт за умирујућу КРЕМУ за предео око очију од ЗЕЛЕНОГ ЧАЈА: Смањите фине линије, боре и надутост

Ако постоје одређена проблематична подручја, можда око зглоба или ножног прста који су вам мало затегнути, користите фен на средњој брзини како бисте омогућили кожи да постане мекша. 

Хулахопке или пудер за бебе

Покушајте да избегнете ношење потпетица без чарапа и, ако не можете, користите пудер за бебе као заштитни слој и лубрикант. Пудер за бебе је чудо за спречавање пликова и омогућава вашој кожи да клизи унутар ципела без повлачења. Поврх тога, упија сваки зној и одржава свеж мирис ваших стопала.

Исеците нокте на ногама!

Пре него што обујете штикле, уверите се да су вам нокти на ногама подрезани. Не само да ће ово продужити век ваших чарапа, већ ће такође обезбедити да ваши нокти не оштете или посеку суседне прсте.

Фото: Пиксабеј

Активирајте своје тело

Правилно држању када носите потпетице може помоћи у смањењу дуготрајног оштећења и болова у зглобовима и мишићима. Ходање у штиклама није исто као у равним ципелама – активирајте своје језгро, станите усправно, направите мање кораке и глатко се откотрљајте од пете до врхова прстију.

Прочитајте још: XXL цветни тренд који треба да се нађе у вашем ормару! Незаборавна модна комбинација за лето (ФОТО)

Покушајте да се уверите да су вам ножни прсти увек усмерени право напред и избегавајте да блокирате колена између корака – колена увек треба да буду мекана и благо савијена.

Када први пут купите пар ципела са потпетицом, обавезно их носите код куће са паром чарапа

 Ходајте стопалима у правој линији, једно стопало испред друге, и дозволите да вам кукови природно њишу док то радите. Можда би било вредно да вежбате ходање са штиклама код куће јер се може осећати страно и неуравнотежено, за почетак.

Лепљење прстију на ногама

Ако осећате бол у подножју када носите потпетице, покушајте да спојите трећи и четврти прст! Нерв који повезује те ножне прсте изазива бол када се на њега изврши вишак притиска, а њихово спајање може спречити утрнулост, грчеве и ублажити оптерећење нерва. Лепљење ножних прстију може да се осећа веома чудно и необично, и није за свакога, али може учинити чуда у спречавању болова.

Правило 2:1

Ако редовно носите потпетице, покушајте да ограничите учесталост ношења потпетица. Ношење равних и удобних ципела сваког трећег дана може спречити дуготрајно оштећење стопала, омогућавајући стопалима да се опораве и дишу.

Истезања и вежбе

Ако не можете да спречите ношење потпетица, и даље можете заштитити своје зглобове у целом телу истезањем и јачањем стопала, леђа и ногу. Општа побољшана снага језгра ће вам омогућити да боље и равномерније ходате на ципелама, а јачи глежњеви могу спречити саплитање и незгоде. Пробајте следећа истезања након дугог дана у штиклама:

– Испружите листове повлачећи ножне прсте према себи.

– Испружите предњи део стопала и потколенице  показујући прсте.

– Ојачајте листове и стопала тако што ћете стајати на  ивици степенице, подизати се и спуштати.

– Преплетите прсте на рукама и ногама да  их раздвојите и истегнете мишиће стопала.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas