Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Рецепт за умирујућу КРЕМУ за предео око очију од ЗЕЛЕНОГ ЧАЈА: Смањите фине линије, боре и надутост

Многима познато да је добро да користимо зелени чај у козметичким производима. Овај рецепт за дивну маску за лице ће вас просто одушевити својим благотворним дејством

1654683795_-0022633533.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Данашњи рецепт садржи зелени чај у дивној креми за очи која ће помоћи у смањењу надутости, финих линија и бора. Хеј, када напуниш 30 година, постаје прави изазов суочавање са свим горе наведеним. 

Крема за предео око очију од зеленог чаја

Састојци

  • 2 кашике зеленог чаја
  • уље од коштица кајсије
  • 1 кашика ши путера
  • ¾ кашичице пчелињег воска
  • 5 капи уља витамина Е

Упутства

У лонцу истопите заједно уље кајсије, ши путер и пчелињи восак на средњој ватри. Пазите да не загревате на превисокој ватри јер путер може постати зрнаст. Када се отопи, склоните са ватре и умешајте витамин Е и зелени чај. Сипајте у мале херметичке посуде.

Прочитајте још: Када почињемо да изгледамо старо? Ово је првих 7 знакова да је тело почело да "пропада"

Како се користи

Након прања лица нанесите малу количину креме за подручје око очију тако што ћете нежно утапкати испод очију и на капке. Користите хидратантну крему на остатку лица као и обично. Крему за очи је дефинитивно најбоље користити ноћу, тако да има времена да заиста влажи.

Предности састојака

Зелени чај

Сви укусни антиоксиданси који се налазе у зеленом чају такође могу помоћи кожи споља смањујући упалу што помаже у смањењу надутости и одлагању знакова старења. Танини у зеленом чају помажу у затезању и тонирању коже, а антибактеријска својства могу помоћи у уклањању акни.

Уље од коштица кајсије

Уље кајсије је одлично за све типове коже, али посебно за ону која је осетљива, запаљена, сува или прерано стари.

Ши путер

Ши путер је одличан хидратант и такође помаже у смањењу упале. Помаже да се кожа заглади тако што повећава природну производњу колагена. Ово може помоћи у смањењу бора, као и да омекша и негује кожу.

Прочитајте још: Фејслифтинг са БЕЛАНЦИМА: Различите маске за различите типове коже, које затежу ваше лице!

Пчелињи восак

Пчелињи восак је оно што ствара стабилну чврсту материју. Али такође делује као хидратантна крема и такође помаже у задржавању влаге.

Витамин Е

Витамин Е је антиоксиданс који помаже у спречавању оштећења слободних радикала. Помаже у смањењу упале, поправља кожу и одличан је за зарастање финих линија и бора.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas