Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Савети за правилно наношење ВЕШТАЧКИХ ТРЕПАВИЦА: Морате бити јако пажљиви, последице могу бити катастрофалне (ФОТО)

Уколико неправилно нанесете вештачке трепавице ваше око би могло трајно да се оштети

1655201626_pexels-photo-2823974.jpeg
Фото: Пеxелс
Oglas

Вештачке трепавице су постале тренд који девојке све чешће конзумирају. Ваше трепавице ће изгледати бујније и лепше, а идеалне су за свечане прилике када желимо да изгледамо елегантно и да нагласимо очи. Уколико их будете самостално стављале морате да будете пажљиве и да их користите на безбедан начин. 

Вештачке трепавице су синтетичке длачице дизајниране да оку дају потпунији изглед. На капак се фиксирају помоћу лепка за ту намену, а апликују се уз природне трпавице на капку. Трепавице које се надограђују имају исту намену, али се лепе директно на природне трепавице лепком дуже трајности и ово углавном раде професионалци. 

Ако наносимо правилно трепавице, оне не представљају ризик ни за око ни за природне трепавице. Међутим, ако их користите свакодневно постоје ризици од оштећења.

Прочитајте још: Спремите се за плажу: Напитак од ТРИ САСТОЈКА убрзава процес мршављења (РЕЦЕПТ)

Неке од реакција које могу да се јаве уколико не наносимо вештачке трепавице правилно могу да буду алергијска реакција на лепак, црвенило на капку или у доњем делу ока, иритација ока или инфекција, као и опадање природних трепавица. Нису ретки ни случајеви привременог или слепила у потпуности. Никада немојте позајмљивати или узимати туђе вештачке трепавице. Уколико у продавницама имате прилику да испробате трепавице пре куповине, будите сигурни да је то нови пар и да их нанесете апликатором за једнократну употребу. 

Фото: Пинтерест

Обратите пажњу на формалдехид. Лепак за трепавице најчешће садржи овај састојак, тако да ако сте алергични на њега, обавезно избегавајте употребу вештачких трепавица. Око ће вас болети и сврбети, појавиће се црвенило и око ће почети да отиче. Тежа реакција може бити и привремени губитак вида. 

Само будите пажљиви и кад их будете стављали нека вам рука буде мирна и будите увек испред огледала. 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas