Oglas
· · Komentari: 0

Saveti za pravilno nanošenje VEŠTAČKIH TREPAVICA: Morate biti jako pažljivi, posledice mogu biti katastrofalne (FOTO)

Ukoliko nepravilno nanesete veštačke trepavice vaše oko bi moglo trajno da se ošteti

1655201626_pexels-photo-2823974.jpeg
Foto: Pexels
Oglas

Veštačke trepavice su postale trend koji devojke sve češće konzumiraju. Vaše trepavice će izgledati bujnije i lepše, a idealne su za svečane prilike kada želimo da izgledamo elegantno i da naglasimo oči. Ukoliko ih budete samostalno stavljale morate da budete pažljive i da ih koristite na bezbedan način. 

Veštačke trepavice su sintetičke dlačice dizajnirane da oku daju potpuniji izgled. Na kapak se fiksiraju pomoću lepka za tu namenu, a aplikuju se uz prirodne trpavice na kapku. Trepavice koje se nadograđuju imaju istu namenu, ali se lepe direktno na prirodne trepavice lepkom duže trajnosti i ovo uglavnom rade profesionalci. 

Ako nanosimo pravilno trepavice, one ne predstavljaju rizik ni za oko ni za prirodne trepavice. Međutim, ako ih koristite svakodnevno postoje rizici od oštećenja.

Pročitajte još: Spremite se za plažu: Napitak od TRI SASTOJKA ubrzava proces mršavljenja (RECEPT)

Neke od reakcija koje mogu da se jave ukoliko ne nanosimo veštačke trepavice pravilno mogu da budu alergijska reakcija na lepak, crvenilo na kapku ili u donjem delu oka, iritacija oka ili infekcija, kao i opadanje prirodnih trepavica. Nisu retki ni slučajevi privremenog ili slepila u potpunosti. Nikada nemojte pozajmljivati ili uzimati tuđe veštačke trepavice. Ukoliko u prodavnicama imate priliku da isprobate trepavice pre kupovine, budite sigurni da je to novi par i da ih nanesete aplikatorom za jednokratnu upotrebu. 

Foto: Pinterest

Obratite pažnju na formaldehid. Lepak za trepavice najčešće sadrži ovaj sastojak, tako da ako ste alergični na njega, obavezno izbegavajte upotrebu veštačkih trepavica. Oko će vas boleti i svrbeti, pojaviće se crvenilo i oko će početi da otiče. Teža reakcija može biti i privremeni gubitak vida. 

Samo budite pažljivi i kad ih budete stavljali neka vam ruka bude mirna i budite uvek ispred ogledala. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas