Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шест начина да опоравите нокте: Од чега би требало да кренемо

Надоградња ноктију илли изливање су постали потпуни тренд међу девојкама, али и старијим женама, ипак дуготрајног кроишћења може негативно да делује на нокте, па им је потребна додатна нега

1694171216_shutterstock_793342651.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Прво, не морате да бринете о томе да ли ће вам изгулити лак за ноктију, а друго и да ли ће вам нокат пући ако случајно ударите о неки предмет или подигнете нешто тешко. Затим, траје много дуже, па чак и до месец дана и увек изгледају савршено.

Али не може све бити савршено... Иако има бројне предности, ови типови „трајног“ маникира имају и велику ману - оштећују нокте. Након њиховог скидања је потребно доста времена да се нокти опораве, да престану да се крзају, листају и да пуцају.

Неколико савета који ће вам помоћи у бржем опорављању ноктију након маникира гелом...

Исхрана

Прво што треба да знате је исхрана и опоравак ноктију изнутра! Потребно је да после надоградње / изливања уносите што више минерала и витамина путем хране како би се нокти опоравили из корена. Најбитнији је витамин Б, а поред њега и протеини, калцијум и омага 3 киселине. Ако немате довољно времена за прављење оброка богатим овим нутријентима, купите витамине у виду таблета, а протеине у виду шејкова.

Заноктице

Ако имате проблем са заноктицама, никако их немојте чупати или сећи јер ћете направити још већи проблем као што су велике упале. Купите справицу уз помоћ које ћете их гурати са нокатне плоче и редовно их мажите кремама за нокте, руке или које су посебно направљене за заноктице.

Редовно сређивање

Након скидања гела, нокти су јако осетљиви - крхки су и слаби. Да бисте избегли свакодневно пуцање, скраћујте их док не ојачају. Што су краћи - то су отпорнији на спољашње факторе. Када их исечете (грицкалицом или маказама), не заборавите да их истурпијате.

"Купка" за нокте

Направите купку за нокте која ће их потпуно опоравити ако је редовно употребљавате. Помешајте благо загрејано маслиново уље са течним витамином Е и једном кашиком обраног млека. У њу потопите нокте  на 10 - 15 минута. Овај процес понављајте једном недељно јер дубински храни нокте.

Турпијање ноктију

Турпијање је врло битно у опоравку ноктију. Њиме се скидају оштећења на ивицама и површини нокта које и доводе до њиховог пуцања и листања. Користите мекане турпије и два пута недељно турпијајте нокте, али не у свим правцима, већ само у једном! Турпијање такође поспешује циркулацију у ноктима која убрзава њихов опоравак.

Хидратација и одмарање

Набавите хидратантну крему која је квалитетна и хранљива и редовно мажите руке са њом, тако што ћете је кружним покретима умасирати у кожу руку и корен ноктију како би је кожа, али и нокти што пре и боље упили. Увече је намажите у дебљем слоју, па преко ставите гумене рукавице или посебне рукавице за хидратацију и држите их до јутра. Након гела, не би требало да на нокте наносите „обичне“ лакове. Нокти би требало што више да дишу, па је због тога овај корак врло битан. Једино што би било добро је да на њих стављате лакове за јачање и исхрану нокатне плоче све док се у потпуности  не опораве. Након тога слободно можете намазати свој омиљени лак за нокте.

      Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas