· · Коментари: 0

СЛИЧНО ЕФЕКТУ БОТОКСА: Ових пет цака могу вам послужити да вам лице буде свеже и лепо, као са насловне стране

Лице ће бити чисто и без бора, али морате једно правило да испоштујете

1677490361_profimedia-0750626595-JLO-naslovna.jpg
Пхото: Профимедиа

Уколико сте у потрази за производима који се могу користити код куће, а који су алтернатива нешто радикалнијој методи, као што је ботокс, ово су одлични начини.

Готово је невероватно да први ботокс у форми ињекције у козметичке сврхе, који је одобрила ФДА ( Америчка агенција за храну и лекове), ове године пуни 21. рођендан. Чињеница је, да није дуго требало да овај неуротоксин, тачније ботулин токсин А, постане златни стандард у равнању бора, а претходне 2 деценије на тржишту су се, поред оригиналног појавила још четири бренда.
Ипак, упркос његовој ефикасности (ефекат прве апликације траје од три до шест месеци, а после поновљених ињекција се благо продужава) али и сигурности употребе када је у правим рукама, велики број људи и даље се тешко одлучује за ботокс. Цена третмана је један од фактора, други - нелагодност примене, а можда најбитнији је- страх од "замрзнутог лица", које се могло видети на бројним славним личностима.

Фото: Профимедиа

Добра вест је да они који не желе ботокс, али ипак желе да смање боре, имају велики број других опција, а многе од њих могу се применити и код куц́е, а ми вам откривамо како, и са којим ефектом.

Ретинол
Ретинол је најмоћнији активни састојак за побољшање тонуса коже, редукцију бора и потицање производње колагена. За најмоћнији његов облик - ретиноичну киселину, потребан је лекарски рецепт, али остали се налазе у слободној продаји, у различитим варијантама и производима. Мана је што ретиноли могу изазвати иритације, црвенило и љуштење коже, зато је увек добро прво се консултовати са дерматологом пре употребе.

За оне, чија кожа још нема видљиве знакове старења, увођење ретинола у негу, помоц́и ц́е им да дуже остану без бора, а особама које вец́ имају боре, ретинол може помоц́и да их ублаже и успори стварање нових. Ипак, не заборавите да би за потпуни ефекат, требало да га примењује редовно.

Бакучиол

Постоји велики број људи којима је ретинол превише агресиван, док неки, као што су труднице, не би требало уопште да га користе. У том случају, препорука је да пробају природну варијанту - бакучиол.

Иако структурно нема сличности с ретиноидима, има сличан учинак на кожи, и то без иритација. И овде је веома важно да га редовно користите уколико желите трајне резултате.

Фото: Схуттерстоцк

Силиконски фластери

Анатомски обликовани силиконски фластери за вишекратну употребу, намењени су да смање знакове  старења. Они повец́ају ниво хидратације на појединим деловима коже и, како се тврди, попуне постојец́е боре и спрече настанак нових, јер чврсто приањају на кожу и гладе је.

Међутим, дерматолози кажу, да је њихов ефекат против бора само привремен, али признају да фластери могу бити пријатан корак у ритуалу неге коже. Обично су намењени за употребу преко ноц́и, односно током спавања.

Фластери са микроиглицама

Фластери са низом ситних иглица, требало би да омогуц́е бољи продор корисних састојака у кожу, јер пробијају њен површински слој. Обично садрже активне састојке попут хијалуронске киселине или пептида, који улазе у кожу док се иглице полако растварају у њој.

Иако могу да олакшају испоруку активних супстанци финим линијама и још дубљим борама, и да изазову низ мањих повреда, у теорији би могли да стимулишу одређени степен обнављања површине коже, мишљење стручњака је да фластери са микроиглама заправо само повец́авају хидратацију коже.

Тиме смањују видљивост површних знакова старења и мало је вероватно да би могли имати дуготрајан ефекат.

Апарат с микрострујом

На тржишту је доступан све већи број кућних уређаја за негу коже, а међу њима су и они који користећи благу микрострују стимулишу станице коже, чиме се подстиче производња колагена и еластина. Тиме долази до затезања коже и смањења видљивих линија и бора.

Ипак, без професионалних третмана њихов учинак неће бити толико видљив, а највише се препоручују пре и после професионалних третмана, како би се продужили њихови резултати.

Ипак, пре него што пробсте нешто ново сами, било би најбоље да се консултујете са стручњаком, који ће вам дати зелено светло.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.