· · Коментари: 0

Шта са косом ТОКОМ НОЋИ? Две ствари баш никада не треба да радимо, а ту многи греше

Коса је многим женама најважнија када је нега у питању. Мало може да је поремети, а неке устаљене рутине негативно делују на њен изглед.

1635783888_girl-g37bcbbb94_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Док спавамо, наизглед мириујемо, али и током сна коса може да претпи бројна оштећења. Матичне ћелије епителног фоликула длаке активирају баш док спавамо, па ће њена одговарајућа нега и у ноћним сатима бити неопходна.

Па, шта да радимо онда са косом док спавамо?

Свилена или сатенска јастучница

Често говоримо о свиленим јастучницама и то са добрим разлогом. У поређењу са памуком, мања влакна свиле смањују трење које настаје трљањем власишта о јастук. Такође, памучне јастучнице упијају влагу из косе, чинећи праменове сувим и склонијим ломљењу.

Прочитајте још: Улична мода Париза: Неочекивани КОМАД који није у француском стилу носе скоро све Парижанке (ФОТО)

Избегавајте спавање са мокром косом

Коса је у најрањивијем стању када је мокра. А колико смо само пута заспали готово мокре косе? Важно је да потпуно осушите косу како бисте спречили чупање и ломљење док спавате, пише Реал Симпле.

Третман за кожу главе

Наношење третмана директно на власиште може бити од користи. Они обезбеђују састојке за стимулисање здравог раста ћелија косе. Покушајте са алое вером или кокосовим уљем.

Очешљајте косу пре спавања

Распетљавање косе пре спавања ће дугорочно смањити губитак косе. Очешљану косу увече мање ћете чешљати ујутру. Овај процес ће такође стимулисати циркулацију крви, помажући у расту док спавате и стимулисати природна уља из власишта кроз косу, чинећи било какво трење на праменовима током спавања мање штетним.

Прочитајте још: Хаљина ЗА СВЕ ПРИЛИКЕ и СВА ГОДИШЊА ДОБА: ПЕТ начина на које Парижанке носе чувену "СЛИП" хаљину (ФОТО/ВИДЕО)

Не везујте косу током спавања

Везивање косе није најбоља опција ни у току дана, а ово се посебно односи на ноћ. Иако може изгледати безазлено, подигнута коса оптерећује власиште. Уколико заиста морате да је склоните са лица током ноћи , вежите лабаву плетеницу да бисте смањили притисак и спречили запетљавање.
 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.