Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ЛЕПОТА ТЕЛА

Стезници добро дођу да УЧВРСТЕ задњицу! Али да ли сте знали за ЗДРАВСТВЕНЕ ПРОБЛЕМЕ које изазивају

Беспрекорна линија иза које стоји стезник омиљена је тајна многих жена, али откривамо вам три здравствена проблема које коришћење овог доњег веша може изазвати.

1592511500_tajna.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Учестало ношење стезника, иако тренутно има одличан ефекат, може се негативно оразити на зравствено стање и оптимално функционисање целокупног организма. 

Осим проблема са циркулацијом и проширеним венама, могу се јавити и проблеми са пробавним системом. 

Прочитајте још: Тренинг пре првог оброка ефикасније сагорева масноће, а ОВЕ ВЕЖБЕ ће вам помоћи у томе

Доносимо вам три најчешће здравствене тешкоће, које могу настати као последица свакодневне употребе и ношења стезника. 

Успорена циркулација

Учестало ношење стезника може узроковати синдром компресије мишића. То се догађа када кожа и ткиво испод трпе превише притиска, а циркулација крви у ногама и венама значајно се погоршава. То може довести до отицања или укочености.

Прочитајте још: Сигурно сте ОВО радили свом лицу, а не сањате колико је то ОПАСНО

Овакав тип одеће може смањити циркулацију и потенцијално узроковати угрушке крви, варикозне вене и загушење лимфе. 

Проблеми са проширеним венама

Свакодневно ношење стезника може резултирати и проблемима са проширеним венама. Проблематичнија је потенцијална појава крвних угрушака, који могу зачепити вене и обуставити проток крви.

Ова опасност посебно забрињава оне жене које су склоније проблемима са циркулацијом. 

Прочитајте још: ПЕТ разлога зашто је ТРЧАЊЕ добро за здравље

Проблеми са пробавним системом

Ношењем стезника притискамо унутрашње органе. Уколико стезник није довољно узак нема своју функцију, али због тога  су притиснути и стомак и црева. Ово може узроковати желудачни рефлукс и жгаравицу. Стезници који превише стежу стомак могу у њему узроковати благу нелагоду или чак умерену бол.

Прочитајте још: Носите га и уз ПАТИКЕ и уз ПОТПЕТИЦЕ! Да ли знате шта је MUST HAVE ове сезоне?! (Фото)

Учестало ношење стезника може се негативно одразити и на доњи део твог пробавног система. Када се тело стеже у прејако затегнутом стезнику, гас произведен пробавом, који природно гуташ док једеш има проблема са испуштањем. Црева су дуже време притиснута, па је то пробаве онемогућен. 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas