Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПОКУШАВАЛА САМ ДА СПРЕЧИМ СИНА ДА БУДЕ ГЕЈ, а волела бих да сам знала ово- интимна ИСПОВЕСТ једне мајке (ФОТО)

''Као верница, мислила сам да чиним праву ствар'', емотивним речима почиње причу Линда Робертсон

1669287318_shutterstock_1990004837-majka-i-sin.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Годинама након што је изгубила свог сина, Линда Робертсон дели своју причу са светом, у свом блогу 'Само зато што он дише'.
Линда је оригинално написала есеј о свом искуству 2012.-те, три године након смрти свога сина Рајана, а објавила га 2013.године. Како сама каже, жели да уједини родитеље са обе стране овог пута, узевши у обзир да сваки родитељ жели оно што је најбоље за његово дете.
Све је почело 20.новембра 2001., када је разговор који је повела са својим сином преко порука, променио њихове животе заувек. Рајан је имао само 12 година.

- Мој 12-годишњи син ми је послао поруку док сам била у канцеларији, са компјутера у својој соби: Питао ме је да ли може нешто да ми каже? Одговорила сам да га слушам, започиње причу Линда.

Прочитајте још: МУЖ НА САМРТИ ПОМОГАО ЖЕНИ ДА НАЂЕ ЉУБАВ: До последњег тренутка размишљао о њој!

У даљем разговору, Рајан кратко саопштава својој мајци да је геј, међутим она то са неверицом прихвата. Линда је покушала да га разувери низом питања :' Шта га је навело да то помисли? Како то мисли?', на шта је добила недвосмислен одговор дечака да је сигуран у то што јој је управо рекао, као и да је девојка коју виђају са њим само маска. Рајан такође каже следеће: ''То је оно што ја јесам, и нешто што знам. Ти не волиш жене, и ти то знаш. То је иста ствар''.

Фото: Схуттерстоцк

Линда у свом блогу даље наводи, да је била у потпуном стању шока након овог искреног открића. Али такође наводи да им хомосексуалност у окружењу није била страна и одбојна, јер је њен рођени брат иступио са својим признањем пар година пре тога.

Прочитајте још: Живео је КАО БИЉКА, а онда се десило ЧУДО: Лекари су му предвиђали смрт, а мајка се надала да ће умрети (ФОТО/ВИДЕО)

За Рајана су били изненађени, јер је увек деловао неустрашиво и снажно, као прави дечак, те никада нису посумњали. Након овога, родитељи дечака нису могли да спавају ноћима, и  Линда каже:
- Нажалост, све чиме су се водиле наше реакције наредних пар година је - страх.

Битна ставка у животу ове породице одувек је била вера, и као Хришћани, Линда и Роб говорили су свом сину да га воле, и да ће га увек волети, али и да знају које је мишљење 'Бога о томе' , те да ће морати да донесе неке тешке одлуке. У годинама које следе, родитељи су покушавали да приволе Рајана, да кроз веру преиспита своје жеље, у нади да ће се нешто променити, јер су сматрали да је још увек млад и збуњен.  

- Волимо те, толико нам је драго што си наш син, али твоја сексуалност се развија. Осећања која си осетио према истом полу не чине те геј особом. Молимо те, не причај никоме да си геј. Још увек не знаш ко си заправо. Твој идентитеТ није да си геј- већ да си Божије дете, пкушавали су на све начине Робертсонови.

Фото: Принтсцреен/Yоутубе

Како је одгојен у духу Хришћанства, Рајан је један дуг период свог живота покушавао да изабере тај пут, и окрене се Богу. Молио се да га привуку девојке, сусретао се са свештеником и читао верске књиге. А како Линда наводи, радио је на свом конфликту са оцем Робом, и улагао у своја пријатељства са хетеросексуалним мушкарцима, као што му је предложено на терапији. Али, ништа се није променило.

- Ми смо у ствари, рекли нашем сину да мора да бира између Бога и своје сексуалности. Натерали смо га да бира. 

Све је кренуло у суноврат, мало пре његовог 18.рођендана. Рајан је тада постао депресиван, суицидалан, и одлучио је да баци Библију и одбаци своју веру, у исто време, верујући да га 'Бог никада неће волети таквог'. Направио је нов избор, а тај избор били су- наркотици.

- Ми смо ненамерно научили Рајана да мрзи оно што јесте, говори несрећна мајка.

Након дуге борбе са зависношћу, Линда каже да се нешто у њима потпуно променило и да су од молтви да њихов син никада не нађе дечка, молили само да преживи. У тим тренутцима, све су му опростили, чак су му и рекли да би га прихватили са партнером.
Међутим, након проласка кроз терапију одвикавања, Рајан је учинио фаталну грешку. И у једном изласку са пријатељима, одлучио да поново узме дрогу, након 10 месеци. Ово је био и последњи.

Фото: Схуттерстоцк

Рајан је доживео тешко оштећење мозга, и последње дане свог живота провео је у коми.
Неутешна мајка је рекла да су све молбе да немају геј-сина тада услишене, тако што уопште неће имати сина. Али само не на начин, како су они замишљали.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas