· · Коментари: 0
НЕГА ЛИЦА

Свако вече морате имати ОВЕ РИТУАЛЕ, иначе ће ваша кожа старити ПЕТ ПУТА БРЖЕ

Размислите још једном да ли ћете бити лење увече и заспати са шминком?

1616628626_Depositphotos_36618273_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос

Нега лица, посебно у вечерњим сатима након напорног дана и вишечасовној изложености коже лица тешкој шминци, кључно је вечерње чишћење и хидратација. Од ових једноставних ритуала зависи колико ће брзо ваша кожа старити, али и много више од тога.

Прочитајте још: Колико дуго можемо да одлажемо шишање косе? Ово је идеално време за одлазак код фризера

Доносимо вам пет разлога због којих увек морате скинути шминку пре одласка на спавање.

Спречавање акни

Акне нису проблем само код тинејџера, већ и ко одраслих људи. Заправо, акне се могу вратити ако не оперете лице, јер ће затворене поре довести до појаве  приштића и упала. Ако патите или сте патили од акни, употребите посебно безуљно средство за одстрањивање шминке  и мицеларну воду како бисте га испрали.

Одложен процес старења

Прочитајте још: Хидратација и пилинг за опоравак коже након зиме

Научно је доказано да се свако вече ваша кожа регенерише. Ако није чиста, брже ће старити. У том случају, нећете моћи да избегнете опуштену кожу, а боре ће се појавити пре него што можете замислити.

Ако патите или сте патили од акни, употребите посебно безуљно средство за одстрањивање шминке  и мицеларну воду како бисте га испрали

Храните лице

Ћелије коже регенеришу се брже ноћу, зато помозите вашој кожи у том процесу, уклоните шминку, а затим аплицирајте хидратантну крему са антиоксидансима. Осим тога, имајте на уму да је коришћење шминке високог квалитета од виталног значаја за вашу кожу. Лош квалитет шминке може оштетити вашу кожу и довести до озбиљних проблема.

Борба против алергија

Ваша кожа може бити склона алергијским реакцијама, чак и ако никада нисте приметили никакве видљиве симптоме. Спавање са шминком може узроковати екцеме и друге озбиљне здравствене проблеме. Симптоми се не појављују одмах, али ако не уклоните шминку пре спавања, ускоро ћете приметити црвенило, пецкање и сврб.

Прочитајте још: Подиже имунитет и смањује шећер у крви: Ова биљка користи се вековима у традиционалној медицини, а има бројне здравствене бенефите

Спречавање тамних подочњака

Уколико често остављате шминку на лицу, кожа испод ваших очију ускоро ће постати тамнија. Ваше очи и подручје око њих неће изгледати здраво и свеже уколико вече пре одласка у кревет заборавите да скинете остатке шминке са свог лица.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.