Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три фризуре које ће лице да учине визуелно ужим: Идеалне за четвртасте или округле црте

Контурисање шминком више није једини трик за визуелно сужавање лица..

1700902732_shutterstock_2062422674.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Начин на који вам коса пада на лице и уоквирује га  - када је правилно ошишана, може округло лице да учини дужим и визуелно ужим. 

Зато вам представљамо топ 3 фризуре које могу да учине чуда за ваш изглед - да ваше округло или четвртасто лице учине лепшим и "ужим".

1. Лоб

Дужи боб, који иде испод браде је апсолутно најбоља фризура ако желите да вам лице изгледа уже. Пизнати стилисти препоручују да лоб буде испод браде око 7 центиметара. Може се продужити и до кључне кости, заједно са лаганим слојевима који ће дефинисати лице. Ако ипак желите краћу верзију, избегавајте косу дужине до браде , али и изнад ње са равним линијама (попут кратке, пикси фризуре и других).

Држите се фризура са слојевима и занимљивим угловима шишања, уместо да се шишате на равно - ако желите да имате савршен ефекат.

2. Слојевито дуга коса

Ако волите дугу косу и не желите да је ошишате, препоручујемо вам "занимљиву слојевитост", односно степенасто ошишану косу. Дуга, степенасто ошишана коса је идеална фризура за стварање илузије ужег лица. Дуги степени стварају нежан облик и помоћи ће да продужитзе округло лице. Једна ствар коју треба да имате на уму током шишања је да задржите волумен у крајевима, како би се створио баланс са лицем. Превише волумена са стране ће лице учинити округлијим. У зависности од тога каква је природна текстура ваше косе, можете исфенирати косу или направити "плажне" таласе у коси као Кара Делевињ. Можете додати и мало локни уз помоћ фигара.

3. Дуге шишке са стране

На крају, увек се можете одлучити за дуге шишке које опуштено падају са стране. Ово је одличан стил када желите да учините лице визуелно ужим. Овакве шишке се могу носити и са лобом, али и дугом косом.

Ако желите да скратите шишке, стилисти препоручују да их не скраћујете до изнад пола носа и да треба да имате разбарушене крајеве. Препоручују се шишке када желите да пажњу преусмерите на очи. Шишке са стране су идеалне за промену вашег округлог облика лица. Увек користите креме за стилизовање, које неће шишке учинити претешким, а које ће их држати на месту.

На крају крајева, фризуру треба да бирате по свом стилу, а не по томе која ће да сужава ваше лице. Будите сигурни да ваш фризер узме у обзир вашу текстуру, рутину стилизовања и ваш лични стил пре него што донесе било какву одлуку за шишање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas