Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИК ЗА МЕКУ И СЈАЈНУ КОСУ: У фарбу додајте један природни састојак који вам може помоћи да је опоравите

Послушајте савет који је многима помогао

1714045450_Foto-Shutterstock-nega-kose.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Нега косе представља важан аспект свакодневне рутине многих људи. Здрава и сјајна коса не само да доприноси естетском изгледу, већ је и одраз општег здравља и добробити појединца.

У протеклим деценијама, употреба природних састојака за негу косе постала је све популарнија. Један од тих природних састојака који је стекао пажњу јесте јаје. Али, да ли је стварно ефикасно додавати јаје у фарбу за косу? Да ли то доприноси здрављу косе? У овом чланку истражићемо ову тему детаљно.

Јаје као састојак за негу косе

Јаја су вековима била цењена као средство за негу косе. Богата су протеинима, витаминима и минералима који су кључни за здраву косу. Протеин из јаја може помоћи у јачању власи косе, док биотин и витамин Е доприносе сјају и мекоћи косе.

Кроз историју, многе културе користиле су јаја као третман за косу. На пример, у неким деловима Азије, јаја су се користила као природна маска за косу, док су у Европи биле популарне у комбинацији с другим природним састојцима попут меда и маслиновог уља.

Зашто комбиновати јаје с фарбом за косу?

Када се коса фарба, хемикалије из фарби могу оштетити њену структуру. Додавање јаја у фарбу може бити корисно јер може помоћи у поправци оштећене косе. Јаја могу деловати као балзам који омекшава косу и чини је мање сувом након фарбања.

Осим тога, протеини из јаја могу помоћи у јачању косе, чинећи је отпорнијом на ломљење. Коса постаје сјајнија, пунија и здравија када је третирана састојцима богатим протеинима.

Како правилно комбиновати јаје и фарбу за косу

Када одлучите да додате јаје у фарбу за косу, важно је то урадити правилно како би постигли жељене резултате.

Ево неколико корака:

Изаберите праву фарбу

Пре свега, одаберите квалитетну фарбу која је што мање штетна за косу.

Припремите јаје

Умутите јаје тако да постане глатко, без грудвица.

Помешајте с фарбом

Додајте умућено јаје у фарбу и добро промешајте док се састојци не сједине.

Нанесите на косу

Пратите упутства за фарбање косе, али имајте на уму да је додатак јаја променио текстуру фарбе, па можда треба мало више времена да се фарба равномерно распореди по коси.

Могући ризици и препоруке

Иако је додавање јаја у фарбу за косу корисно за многе, важно је бити свестан могућих ризика. Неке фарбе могу реаговати с јајима на неочекиван начин, што може утицати на крајњи резултат боје. Увек је препоручљиво прво тестирати на мањем делу косе.

Такође, јаје може чинити косу тежом и маснијом, па може бити потребно чешће прање косе након оваквог третмана. Да бисте постигли најбоље резултате, препоручује се да се консултујете с професионалцем пре него што покушате ову технику код куће.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas