Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИКОВИ ЗА РЕТКУ КОСУ: Могу вам помоћи да повратите волумен и пуноћу

Шест трикова за волумен косе

1692620674_shutterstock_1851427054.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Без обзира да ли је ваша коса равна или коврџава, визуелно густа коса увек делује бујно и женствено. Погледајте како да је постигнете.

Многе даме се окрећу екстензијама за косу како би створиле илузију густе косе. Међутим, ово није идеално решење јер уме изгледати прилично неуредно. Поред тога, квалитетне екстензије су скупе и захтевају посебну негу.

Срећом, постоји неколико начина да створите визуелно густу косу пуну волумена.

Одаберите шампон који додаје волумен

Ако желите да ваша коса изгледа пуније, прва ствар који бисте требали да промените су произовди за негу. Потражите шампон за косу који додаје волумен, а професионални фризрери препоручују производе са аминокиселинама и пептидима за густину.

Умерена количина производа

Генерално, све је у реду са ретком косом, а уз правилну негу, здрави и густи праменови се могу постићи на природан начин. И не само да је су производи важни, већ и њихова количина. Важно је да користите мање производа на реткој коси јер превише производа може да је оптерети и смањи њен волумен.

Опрезно са уљима и серумима

Пре него што се одлучите за производе који обећавају густину и раст косе, имајте на уму да су потребни месеци и месеци пре него што приметите резултате. До тада ће вероватно само “слепити” праменове, а косу учинити визуелно још ређом.

Међутим, нека есенцијална уља, као што је уље рузмарина, добро су истражена од стране научника, а корисници су потврдили ефекат. Како бисте постигли приметне резултате у спречавању губитка косе, неки производ примењују на темену чак два пута дневно. Други препоручују ређе прање косе како бисте је оставили засићену природним уљима које производи тело.

Визуелно густа коса уз помоћ фризуре

Шишање дугих праменова може бити изазовно, нарочито ако је вашој коси потребно време да поново израсте. Међутим, професионални фризери истичу да кратке фризуре додају волумен и густину реткој коси. Пикси или боб учиниће да ваша коса изгледа волуминозније.

Визуелно густа коса са степенастом фризуром

Степенови могу додати волумен праменовима, стварајући илузију густе косе. Међутим, неки фризери ипак апелују на своје клијенте са танком косом да се држе уједначене дужине, бринући да коса изгледа превише танко због степенова. Као компромис, степенаста фризура са дугим праменовима може бити решење. Та опција задржава постојећу густину косе, али ипак омогућава њено кретање што је визуелно чини пунијом.

Водите рачуна о исхрани

Неки стручњаци препоручују да једете више протеина. Као што знате, коса је углавном сачињена од протеина који се зове кератин, а који можете видети међу састојцима на бочицама шампона који обећавају да јачају ваше праменове. Међутим, према речима стручњака, унос протеина такође може да повећа природну густину косе.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas