Oglas
· · Komentari: 0

TRIKOVI ZA RETKU KOSU: Mogu vam pomoći da povratite volumen i punoću

Šest trikova za volumen kose

1692620674_shutterstock_1851427054.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Bez obzira da li je vaša kosa ravna ili kovrdžava, vizuelno gusta kosa uvek deluje bujno i ženstveno. Pogledajte kako da je postignete.

Mnoge dame se okreću ekstenzijama za kosu kako bi stvorile iluziju guste kose. Međutim, ovo nije idealno rešenje jer ume izgledati prilično neuredno. Pored toga, kvalitetne ekstenzije su skupe i zahtevaju posebnu negu.

Srećom, postoji nekoliko načina da stvorite vizuelno gustu kosu punu volumena.

Odaberite šampon koji dodaje volumen

Ako želite da vaša kosa izgleda punije, prva stvar koji biste trebali da promenite su proizovdi za negu. Potražite šampon za kosu koji dodaje volumen, a profesionalni frizreri preporučuju proizvode sa aminokiselinama i peptidima za gustinu.

Umerena količina proizvoda

Generalno, sve je u redu sa retkom kosom, a uz pravilnu negu, zdravi i gusti pramenovi se mogu postići na prirodan način. I ne samo da je su proizvodi važni, već i njihova količina. Važno je da koristite manje proizvoda na retkoj kosi jer previše proizvoda može da je optereti i smanji njen volumen.

Oprezno sa uljima i serumima

Pre nego što se odlučite za proizvode koji obećavaju gustinu i rast kose, imajte na umu da su potrebni meseci i meseci pre nego što primetite rezultate. Do tada će verovatno samo “slepiti” pramenove, a kosu učiniti vizuelno još ređom.

Međutim, neka esencijalna ulja, kao što je ulje ruzmarina, dobro su istražena od strane naučnika, a korisnici su potvrdili efekat. Kako biste postigli primetne rezultate u sprečavanju gubitka kose, neki proizvod primenjuju na temenu čak dva puta dnevno. Drugi preporučuju ređe pranje kose kako biste je ostavili zasićenu prirodnim uljima koje proizvodi telo.

Vizuelno gusta kosa uz pomoć frizure

Šišanje dugih pramenova može biti izazovno, naročito ako je vašoj kosi potrebno vreme da ponovo izraste. Međutim, profesionalni frizeri ističu da kratke frizure dodaju volumen i gustinu retkoj kosi. Piksi ili bob učiniće da vaša kosa izgleda voluminoznije.

Vizuelno gusta kosa sa stepenastom frizurom

Stepenovi mogu dodati volumen pramenovima, stvarajući iluziju guste kose. Međutim, neki frizeri ipak apeluju na svoje klijente sa tankom kosom da se drže ujednačene dužine, brinući da kosa izgleda previše tanko zbog stepenova. Kao kompromis, stepenasta frizura sa dugim pramenovima može biti rešenje. Ta opcija zadržava postojeću gustinu kose, ali ipak omogućava njeno kretanje što je vizuelno čini punijom.

Vodite računa o ishrani

Neki stručnjaci preporučuju da jedete više proteina. Kao što znate, kosa je uglavnom sačinjena od proteina koji se zove keratin, a koji možete videti među sastojcima na bočicama šampona koji obećavaju da jačaju vaše pramenove. Međutim, prema rečima stručnjaka, unos proteina takođe može da poveća prirodnu gustinu kose.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas