· · Коментари: 0
ЛЕПОТА

У мору ботокса и силикона, ОВАКО сачувајте ПРИРОДНУ ЛЕПОТУ: 5 оријенталних бјути ритуала које вреди испробати!

Гледајуц́и оријенталне девојке, немогуц́е је обуздати дивљење: кожа им је глатка и баршунаста, а коса густа и сјајна.

1618474937_lepota.JPG
Фото: Инстаграм Принтсцреен

Ово у великој мери зависи од генетике, али нико не заборавља на тајне лепоте које се преносе генерацијама.

Откривамо оје ритуале оријенталних девојака вреди испробати како бисте очувале природну лепоту.

Чистите лице ружином водом

Вековима девојке са тог поднебља у својим ритуалима лепоте користе ружину воду која има својства чишц́ења, тонирања и лечења. Прилично је свестрана: погодна је за све типове коже и може се користити као мицеларна вода, тоник или освежавајуц́и спреј у посебно вруц́им данима. Ако свакодневно користите ружину воду, с временом ц́е ваша кожа престати да се затеже, упала ц́е престати. Ружина вода се такође може користити за негу косе: прскајте је по целој дужини, чекајуц́и природно сушење, или на корен косе, након чега следи масажа власишта, пише
харперсбаазар.рс. Ово ц́е обезбедити интензивну хидратацију и лако чешљање косе, као и повец́ани проток крви у фоликуле длаке и, сходно томе, убрзани раст.

Организујте детоксикацију тела

Незаобилазна компонента ритуала лепоте у традиционалном хамаму је марокански сапун који се припрема на бази природних уља: за основу се узима маслиново уље, а затим се додаје остатак по избору - арган, еукалиптус, лаванда, јојоба или иланг-иланг. Састав може садржати и друге састојке познате арапским земљама, попут семена арапске пискавице или лишц́а жалфије. Масажним покретима се наноси на кожу, оставља 5-10 минута и испере топлом водом. Делује као пилинг: нежно отклања мртве ц́елије, ублажава упале и нормализује рад лојних жлезда, хидрира и негује кожу, уједначава њену структуру, пружајуц́и ароматерапијски ефекат као бонус.

Направите маске од глине

Оријенталне девојке воле маске на бази мароканске лековите глине за приметну трансформацију коже у неколико минута. Ефикасност производа доказала је истраживачка компанија Интернатионал Ресеарцх Сервицес Инц. (ИРСИ). Упркос способности да ефикасно извлачи токсине из коже, гасул глина уопште не исушује кожу. Напротив, смањује сувоц́у, нежно чисти и сужава поре, побољшава еластичност и боју коже и заглађује фине боре.

Користите уља

Природна уља су један од најомиљенијих производа за лепоту међу оријенталним женама. Приоритет су арган, семе црног сусама, слатки бадеми, либански лешници, црна кафа, семе ловорике и мушмуле. Ова уља су прави мултитаскери: могу се користити за негу, хидрирање и подстицање раста косе, као и за опуштајуц́у масажу тела. Дајте предност нерафинисаним уљима првог хладног пресовања - добијају се пресовањем сировог производа без термичке и хемијске обраде, што вам омогуц́ава да сачувате корисна својства.

Не заборавите на парфеме

Арапска парфимерија, заснована на есенцијалним уљима, плени израженим сензуалним аромама. У њима се јасно осећају ноте руже, белог мошуса, јасмина, шафрана, амбера, оуда, зрна тонке, смирне и ветивера. Најзанимљивија су чиста есенцијална уља која се могу користити не само као парфеми, вец́ и као додаци аромама у масажним уљима за негу лица, тела и косе.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.