· · Коментари: 1
МАЊАК СНА

У осам минута ЛАЖИРАЈТЕ осам сати СНА

Док припремате своју јутарњу кафу, примените ове савете.

1602686120_Depositphotos_127172428_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Колико сте пута након непроспаване ноћи безуспешно покушавали да сакријете неизбрисиве трагове умора на свом лицу.

Било да сте притиснути роковима морали до ситних сати да завршите некакав посао, или сте се једноставно читаву ноћ лудо забављали, следећег јутра су вам и огледало и колегинице поручили оно што никако не желите чути: "Драга, изгледаш грозно!".

Уколико немате времена да надокнадите свој сан, откривамо вам трикове помоћу којих ћете у само осам минута вратити одморан изглед као да сте се добро наспавали.

1. Кашиком против натечених капака

За онај трик с хладним кашикама засигурно сте већ чули. Варате се ако мислите да ствар не функционише и да је реч о тек јефтином штосу. Испробајте га и уверите се сами.

Фото: Депозит

Док припремате своју јутарњу кафу, посегните за прибором за јело и одаберите две кашике те их ставите у фрижидер. Кад се довољно расхладе, узмите их и нежно их прислоните уз своје очне дупље односно на затворене капке. Држите их тако неколико секунди, а потом то подручје намажите хидратантном кремом за очи.

Прочитајте још: Знате ли шта се дешава вашој кожи ако не скидате ШМИНКУ СВАКО ВЕЧЕ? Последице су ТРАЈНЕ

2. Умивање у хладној води

Умивање у топлој води засигурно је пуно угодније него у хладној, али то неће баш користити вашој кожи. Хладна вода, наиме, пуно боље освежава тен јер изазива скупљање крвних судова смањујући притом црвенило и натицање, поготово у зони око очију. Комбинујте умивање у хладној води с облогама од расхлађених кашика и изгледаћете сјајно, а умору ће се изгубити сваки траг.

3. Масажа лица

Трагове неиспаваности уверљиво ћете отерати ако накратко измасирате лице. Нанесите на своје лице неко уље, серум или крему по жељи, распоредите по челу, бради и образима, а онда прстима лагано масирајте и утрљавајте делове лица - од средишта чела према слепоочници, преко образа и носа до очију и од средине браде према вилици.

Поновите то исто, само сад правећи мање кругове. Домалим прстом притисните лагано унутрашњи угао очију и повлачећи прстом према спољном углу. Поновите поступак два до три пута и притом обришите остатак уља или креме. Резултат неће изостати, довољно је да се погледате у огледало.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Знате ли како се ПРАВИЛНО наноси КРЕМА на лице? Није онако како сте мислили

4. Хидратантна крема с кофеином или зеленим чајем

За она јутра кад се једноставно из неког разлога нисте могли добро наспавати, било би добро набавити хидратантну крему или млеко за тело које садржи кофеин или зелени чај. То ће чудесно освежити вашу кожу и нико неће ни приметити како је иза вас једна бесана ноћ.

5. Златни сјај и боја брескве за свежину

Уморна кожа нема никаквог сјаја, стога уобичајени свежи изглед који обично добијамо ружичастом нијансом руменила, сада морамо потпомоћи добром подлогом, односно илуминатором. Како бисте постигли што свежији изглед, за такве (не)прилике немојте одабрати производе са сребрним већ оне са златним сјајем.

Прочитајте још: Свиђа вам се тренд "НО МАКЕ УП", али ТО не значи БЕЗ ШМИНКЕ, већ нешто што НЕ ОЧЕКУЈЕТЕ

6. Оловка боје коже за будан поглед

Погрешићете ако белом или можда црном оловком настојите да прекријете црвенило на вашим уморним и натеченим капцима. У том случају радије одаберите оловку у тоновима коже. Наиме, исцртате ли капке таквим бојама, оне ће визуално отварати ваше очи које ће стога изгледати пуно веће и будније. То ће вам засигурно помоћи да малкице замаскирате свој снени поглед на радноме месту.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.