· · Komentari: 0
NEGA I LEPOTA

Znate li šta se dešava vašoj koži ako ne skidate ŠMINKU SVAKO VEČE? Posledice su TRAJNE

Iako pojedini komadi šminke mogu trajati puna 24 sata, to ne znači da je potpuno bezbedno i zdravo za vaše lice.

1602105130_sminkanje.jpg
Foto: Pixabay

Скидање шминке није омиљени посао, посебно после дугог и напорног дана на послу и умора који је владао. Ипак, када будете прочитали све штетне последице по кожи које могу изазвати шминку током ноћи - два пута ћете проверавати да ли сте довољно добро уклонили шминку.

Прочитајте још:  Заборавите на БОТОКС! Ово је идеална маска за ПРИРОДНО ЗАТЕЗАЊЕ ЛИЦА

Наиме, сва прљавштина, уље, шминка, честице из околине и мртве ћелије коже накупљају се на самој кожи лица током целог дана. Ако ваше лице не оперете пре спавања, један остатак на кожи који може узроковати исушивање коже, иритацију лица, перутање и бројне друге, понекада и трајне кожне проблеме.

Само зато што произвођачи тврде да шминка може трајати 24 сата, што не значи да је толико дуго и ви морате имати на лицу ...

Прочитајте још:  Како правилно ЧЕШЉАТИ КОСУ према томе да ли је РАВНА или КОВРЏАВА

Такође, спавање са шминком може изазвати и јаке упале која ће проузроковати црвенило и љуштење лица, свраб и непријатно пецкање. Неизоставне су и акне, које избијају јер кожа не може слободно да дише испод шминке на коју су налепљене честице из околине.

Прочитајте још:  МУСТ ХАВЕ ове јесени: Смејали сте мами, а сада ТРАЖИТЕ њен САКО!

- Само зато што произвођачи тврде да шминка може трајати 24 сата, то не значи да је толико дуго и ви морате имати лице - закључује чувени дерматолог Џошуа Закнер, један од водећих лекара у Њујорку који се прославио бројним студијама које се тичу припрема за уклањање и њиховим дејством на кожи.

Пратите нас на  ИНСТАГРАМУ  И  Фејсбуку

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.