Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

За лепу и здраву кожу ЈЕДНУ ствар обавезно избегавајте

Лепа кожа и алкохол не иду под руку.

1611482067_Depositphotos_193973926_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Добро знамо да испијање алкохола није превише добро за нас, физички, финансијски и ментално. И ми знамо да престанак конзумирања алкохола може донети много користи. Упркос томе, и даље настављамо. Дакле, можда нам треба још један разлог, а то је: алкохолна пића нису лоша само за вашу унутрашњост, већ и за ваш спољни изглед, јер вам уништавају кожу на више начина.

Прочитајте још: Да ли је монохроматски стил за ХРАБРЕ или ЛЕЊЕ жене? Ни једно ни друго! (ФОТО)

Да, то се односи и ако викендом идете само на једно пиво или попијете само пригодну чашу вина. Ако улажете гомилу времена и енергије у своју негу коже, а затим одлазите на конзумирање коктела, само чините штету себи.  

Прочитајте још: Инспирација за ЦРВЕНУ подлогу на Лоубоутин ципелама настала је од ЈЕДНЕ ствари коју је свака жена пробала

Какве последице пије алкохол на вашу кожу? Краткорочни утицај - од тренутка када почнете да пијете до мамурлука следећег дана. То ће бити црвенило, мрље и сувоћа. - Кожа ће се испрати више него обично, јер је алкохол вазодилататор, што доводи до ширења крвних судова испод површине коже - објашњава Ема Колеман, дерматолог. - Немогућност разградње и пробаве алкохола конзумираног у великим количинама може бити други могући узрок црвенила лица код мамурлука. Алкохол је такође веома дехидрирајући, јер је диуретик, због чега чешће одлазимо до wц-а.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Прошла година је била у знаку МЕДВЕДА, али на распродаји не купујте ТЕДИ-КАПУТ, већ ову ствар

То су директни резултати пијења, али постоје и мање очигледни ефекти, а то је знојење - без обзира да ли плешете или сте у прегрејаној кафани. Затим се враћате кући пијани и заспите нашминкане, а то је велики удар за кожу. Ту је и утицај одмора - мало сна или одлазак на кревет у ситне сате неће донети ништа добро кожи. После лошег ноћног сна, подочњаци и натеченост често се појављују у кратком року након пијења, с досаднијим изгледом на нашој кожи него обично.

Прочитајте још: Делује СТРАШНО, али ово је ХИТ третман међу људима који МНОГО СЕДЕ

Алкохол дословно исисава влагу из коже, али како се алкохол метаболише у јетри, производи се токсични нуспроизвод који се пушта у тело и кожу. То онда узрокује дехидрирано ткиво, што на крају може довести до више линија, бора, губитка сјаја и повећаног противупалног одговора. - Често видимо и додатне проблеме са дуготрајним пијењем, као што су црвенило коже, натеченост, сломљени капилари и кожа која дефинитивно стари брже него што би требало. Стручњаци верују да вишак алкохола током дужих временских периода може имати неповратне ефекте на кожу - каже Ема. Она примећује да су и кожне болести попут одређених врста екцема, псоријазе, розацеје и дерматитиса чешће код оних који дуже време конзумирају алкохол.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas