· · Komentari: 0
MASAŽA

Deluje STRAŠNO, ali ovo je HIT tretman među ljudima koji MNOGO SEDE

Limfna drenaža je poslednji hit.

1610897978_Depositphotos_239631890_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Odmaramo se često, a i dalje smo umorni. Držimo dijetu, ali osećaj težine i natečenosti nas stalno proganja. Koža nam izgleda dehidrirano, iako unosimo dovoljno tečnosti.

Pročitajte još: Oni su POPULARNI, ali NIKAKO ih ne smete isprobati

Sve je to posledica modernog načina života, a jedno od rešenja koje bi moglo da nam "ponudi" spas jeste - limfna drenaža. Šta je to? Ova metoda stimuliše nesmetan protok limfe ka venskoj cirkulaciji, odakle se potiskuje ka srcu, čime se organizam detoksikuje, a otečeni ekstremiteti vraćaju u normalno stanje.

Tkivo se regeneriše
Doprinosi regeneraciji tkiva i njegovoj kvalitetnijoj ishrani, otklanja višak tečnosti i jača imunološki sistem. Može da se izvodi manuelno ili aparaturnom tehnikom, a primenjuje se preventivno u cilju lečenja i posle hirurških zahvata.

Zašto je dobra preventivna primena ručne limfne drenaže, objašnjava Gordana Bošković, terapeut i stručnjak za negu lepote.

Oslobađa od toksina

- Ukoliko se primenjuje preventivno, ona ima izuzetno dejstvo na oslobađanje organizma od nakupljenih toksina, osećaja težine i metaboličkih otoka, čisteći međućelijsku slobodnu tečnost i stvarajući osećaj "laganog" tela - kaže sagovornica.

Pročitajte još: Zaboravite BOTOKS! Bacite se na ova tri vitamina

Često se koristi u velnes i spa centrima, u sklopu tretmana detoksikacije i anticelulit programa. Usled modernog sedelačkog načina života, limfni sistem je usporen i ne funkcioniše pravilno. Pošto je on glavni imunološki i detoksikacioni mehanizam našeg organizma, neophodno ga je aktivirati kako bismo pomogli i omogućili da se pročisti.

Osvežite telo Foto: Depozit

Cilj svake masaže je da se telu pruži informacija da se vrati u ravnotežu, tako da limfna drenaža limfni sistem vraća u "kondiciju" i povećava njegovu funkcionalnost.

Pročitajte još: Usporite starenje kože vrata: Dve navike treba uvrstiti u svakodnevnicu

- To nije masaža mišića, već se sastoji od niza laganih pokreta. Suština limfne drenaže jeste stimulacija kretanja tečnosti iz međućelijskog prostora u limfne sudove, a zatim iz limfnih sudova i limfnih čvorova u venski sistem. Nagomilana tečnost se tako potisne ka limfnim žlezdama i onda se izlučivanjem izbaci iz organizma - objašnjava Gordana.

Mnogo tečnosti
Posle tretmana se mnogo češće mokri, pa je potrebno unositi više tečnosti.
Pre tretmana ne sme da se jede 75 minuta.

Limfna drenaža može da se izvodi parcijalno ili da se tretira celo telo, kada tretman traje oko 75 minuta. Sagovornica navodi da je moguće da to bude poseban tretman ili da se prvo uradi relaks ili terapeutska masaža, pa da se na kraju radi limfna drenaža.

Pročitajte još: Sve o gelovima za negu kože: Zašto su ispred krema?

Za terapiju se koristi prirodno ulje sa dodatkom eteričnog od limuna, ruzmarina i žalfije, a napomena je da poslednji obrok bude tri sata pre sesije. Može da se izvodi sporadičan tretman ili u serijama, ali da između dva tretmana prođe 48 sati.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.