Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Због чега лице НИКАДА НЕ БИ ТРЕБАЛО ДА БРИШЕМО ПЕШКИРОМ? Несвесно много штетите кожи

Ако практикујете да лице чистите пешкиром након умивања, онда морате прочитати овај текст

1655736893_pexels-alesia-kozik-7795406.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Скоро свака девојка највише пажње усмерава на правилну и редовну негу коже лица. Многобројни серуми, креме, тоници, маске и остали производи служе нам да је одржимо сјајном, једром и здравом. Али, ако правимо неке друге грешке у свакодневној рутини прања лица, колико год времена и новца одвајали за негу коже, анулираћемо сав труд.

Некада може да се деси да смо уверени да знамо све о свакодневној и потпуној неги коже лица, али се испостави да упорно грешимо код неких баналних ствари, као што је чишћење лица пешкиром.

Прочитајте још: Природни састојци за суво прање косе: СПАСОНОСНО РЕШЕЊЕ за хитне ситуације

Зашто је брисање лица пешкиром проблематично?

Џослин Петрони, стручњак за кожу, истакла је да пешкир сам по себи није проблематичан. Оно што јесте проблем, то је да исти користимо по више пута и не бацамо одмах након прве употребе на прање. Џослин је истакла да би требало да бацимо шекир за лице на прање после сваког коришћења, мада би то довело до претеране потрошње детрџената, струје, воде, а одразило би се и на изглед и крутост пешкира.

Због тога, све више жена избацује пешкир за лице из употребе, пуштајући да се лице природно осуши или користе једнократне памучне марамице.

Када год одложимо мокар пешкир на њему се таложе многе гљивице и бактерије. Још већу грешку правимо уколико остављамо пешкир да се суши у купатилу, где је температура топлија услед туширања. Топао и влажан ваздух погодује размножавању разних микроба. Петрони је истакла да брисање лица пешкиром може утицати и на појаву бора.

Пешкири временом постају доста грубљи што може довести до иритације коже, чинећи је осетљивом на боре и инфекције.

Како после више прања, материјал постаје све грубљи и крут, то може бити претерано агресиван пилинг за нашу кожу.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas