Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Жене у 50-им ову фризуру треба да избегавају: Имаће супротан ефекат

Уз адекватну фризуру изгледаћете пет до десет година млађе, тврде стручњаци

1711968171_shutterstock_1533669275.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Жене у средњим годинама, тврде фризери, дефинитивно би требало да се одрекну ове фризуре и то у корист слојева, таласа и других разиграних решења. Да, у питању је дуга, равна коса. Стилисти тврде да је ово једина фризура која нас апсолутно чини старијим и на коју треба заборавити чим се појаве боре, опуштање коже и други знакови старења.

Зашто дуга равна коса није за жене у педесетим?

Дуга равна коса је једноставан, али елегантан и свестран изглед. Иако сви волимо овакву косу и она изгледа екстремно женствено, у одређеним годинама једноставно би требало да престанемо да носимо ову фризуру.

Шта је проблем с овом фризуром?

Стлисти упозоравају да она не ласка лицу, односно не наглашава најбоље делове лица. Када на вашем лицу почну да се виде знакови старења идеја је да нагласите оно што на вама изгледа најбоље, а да прикријете све оно што вам се не допада. Нешто попут хаљине на преклоп у којој пуније даме изгледају савршено и никога брига није што не носе величину 36.

Исто важи за дугу равну косу, она је попут уске хаљине од сатена – у једном тренутку једноставно више не изгледате добро када је обучете.

Чиме заменити дугу равну косу у педесетим?

Као што код одеће постижете све кројем, чините исто и с косом: оставите дужину, али уведите слојеве. Слојевите фризуре дозвољавају фризеру да на вашем лицу истакне оно најбоље и да прикрије све знаке старења. Изгледаћете 5 до 10 година млађе, тврде стилисти.

Неке жене беже од слојевите косе плашећи се да ће коса изгледати тање, да неће моћи да је стилизују и да ће њхова нова фризура постати само једна досадна обавеза. Али, то није тако – само поразговарајте с фризером око тога желите од своје косе.

За жене у педесетим, саветују фризери, најбоље је да слојеве одраде тако да буду концентрисани у висини лица – испод нивоа раста косе све би требало да буде једна дужина. Такође, јако је важно да се први слој не скрати сувише као не бисте добили ефекат "печурке". Ова два правила, тврде фризери, сасвим су довољна да постигнете младалачки изглед.

(Лепота и здравље)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas