Oglas
· · Komentari: 0

Žene u 50-im ovu frizuru treba da izbegavaju: Imaće suprotan efekat

Uz adekvatnu frizuru izgledaćete pet do deset godina mlađe, tvrde stručnjaci

1711968171_shutterstock_1533669275.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Žene u srednjim godinama, tvrde frizeri, definitivno bi trebalo da se odreknu ove frizure i to u korist slojeva, talasa i drugih razigranih rešenja. Da, u pitanju je duga, ravna kosa. Stilisti tvrde da je ovo jedina frizura koja nas apsolutno čini starijim i na koju treba zaboraviti čim se pojave bore, opuštanje kože i drugi znakovi starenja.

Zašto duga ravna kosa nije za žene u pedesetim?

Duga ravna kosa je jednostavan, ali elegantan i svestran izgled. Iako svi volimo ovakvu kosu i ona izgleda ekstremno ženstveno, u određenim godinama jednostavno bi trebalo da prestanemo da nosimo ovu frizuru.

Šta je problem s ovom frizurom?

Stlisti upozoravaju da ona ne laska licu, odnosno ne naglašava najbolje delove lica. Kada na vašem licu počnu da se vide znakovi starenja ideja je da naglasite ono što na vama izgleda najbolje, a da prikrijete sve ono što vam se ne dopada. Nešto poput haljine na preklop u kojoj punije dame izgledaju savršeno i nikoga briga nije što ne nose veličinu 36.

Isto važi za dugu ravnu kosu, ona je poput uske haljine od satena – u jednom trenutku jednostavno više ne izgledate dobro kada je obučete.

Čime zameniti dugu ravnu kosu u pedesetim?

Kao što kod odeće postižete sve krojem, činite isto i s kosom: ostavite dužinu, ali uvedite slojeve. Slojevite frizure dozvoljavaju frizeru da na vašem licu istakne ono najbolje i da prikrije sve znake starenja. Izgledaćete 5 do 10 godina mlađe, tvrde stilisti.

Neke žene beže od slojevite kose plašeći se da će kosa izgledati tanje, da neće moći da je stilizuju i da će njhova nova frizura postati samo jedna dosadna obaveza. Ali, to nije tako – samo porazgovarajte s frizerom oko toga želite od svoje kose.

Za žene u pedesetim, savetuju frizeri, najbolje je da slojeve odrade tako da budu koncentrisani u visini lica – ispod nivoa rasta kose sve bi trebalo da bude jedna dužina. Takođe, jako je važno da se prvi sloj ne skrati suviše kao ne biste dobili efekat "pečurke". Ova dva pravila, tvrde frizeri, sasvim su dovoljna da postignete mladalački izgled.

(Lepota i zdravlje)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas