Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОЧУВАЊЕ

ЗЛАТНА ПРАВИЛА: Како да ваш накит дуже "траје"

Накит је незаобилазан модни додатак за сваку одевну комбинацију коју можете замислити.

1605529828_Depositphotos_180625676_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Накит захтева одржавање, баш као и ваш аутомобил, како не би зарђао. Ако чувате накит исправно, можете му знатно продужити рок. Минђуше, наруквице, огрлице и прстење требате одржавати како би оно изгледало сјајно, као и кад сте га први пут ставили.

Очистите и осушите

Када је у питању накит, влага је највећи непријатељ. Држите свој накит далеко од парфема и имајте на уму да је сребро посебно осетљиво на влагу, те да се посебно лако прља.

Прочитајте још: БИСЕРИ су посебна врста накита и захтевају СПЕЦИЈАЛАН ТРЕТМАН: Ево како да их правилно одржавате и чувате

Накит увек чувајте на хладном и сувом месту, јер ће превелика изложеност врућинама оштетити ваш накит.

Превелике врућине ће довести и до промене боје накита

Иако је добра идеја да свој накит професионално чистите сваке 1-2 године, добре навике чишћења можете самостално вежбати те укључују једноставно брисање након сваког ношења.

Не треба да користите средства на бази киселина
Фото: Депозит

За сложеније чишћење, можете умочити накит у средства на бази амонијака и воде, сваких недељу дана. Овај поступак требао би се завршити лаганим чишћењем четкицом за зубе или било којом четком са меканим длакама.

Док професионални чистачи накита користе посебна средства за чишћење, постоје бројни кућни предмети које можете користити, као што је лимунов сок за сребро, благи сапун за прање посуђа за злато и сребро те кап маслиновог уља на сувој, мекој крпи за бисере.

Прочитајте још: Како да ЕФИКАСНО ОЧИСТИТЕ СРЕБРО? Уз овај једносатаван трик изгледаће као НОВО

Распоредите накит

Осим практичности која долази уз добру организацију, држање различитих врста накита одвојено, одвојиће вас од ужаса запетљаних комада.

Посебну пажњу обратите на бисере!

Огрлице од перлица треба равно положити, а не вешати их како то многи воле да раде, али будите опрезни јер теже перле могу довести до ломова, посебно бисери, који су често нанизани на мекане, свилене нити, па их увек боље положити у футроли са раскошном меканом унутрашњости.

Прочитајте још: ЈЕДИНИ накит који вам је потребан овог лета је АНКЛЕТ

Вредни метали

За разлику од дијаманата, метали су много мекши и могу бити посебно осетљиви на огреботине и удубљења.

Злато, сребро, платина и остали метали морају се увијек одвајати један од другог, како се мекши метали не би оштетили при случајном контакту. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas