Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 грешака које правимо када уређујемо малу просторију: Учиниће да изгледа још мање и тамније

Декорисање мале собе може бити изазов - иако можда мислите да мање простора значи мање избора, може бити заиста незгодно и лако је погрешити. Међутим, када знате шта не треба да радите, све је лакше.

1715513284_shutterstock_2050537277-2-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Дизајнери ентеријера сматрају да ове грешке чине мале просторе још мањим и неприступачнијим за живот:

Имати превише намештаја

Било да се ради о малој спавац́ој соби, дневној соби или куц́ној канцеларији, према дизајнеру ентеријера Ејми Свицер, једна од најчешц́их грешака је попуњавање сваког доступног дела намештајем и декором, пише Реал Симпле.

- Уместо тога, изаберите неколико кључних делова који служе вишеструким функцијама и оставите мало простора за дисање - каже она.

Не мерите намештај

Будите сигурни ц́е намештај који купујете заиста одговарати простору.

- Пажљиво измерите и изаберите намештај одговарајуц́е величине - саветује дизајнер.

Тамне боје

Ако сте одувек желели да офарбате собу у црно или да инсталирате тамноплаве тапете, ваша минијатурна дневна соба можда није место за то. Нећете додати елеганцију простору већ ћете само добити малу и скучену просторију.

Међутим, то не значи да сте ограничени само на светле боје за сваки елемент. Тамнозелена столица или кестењасто ц́ебе могу додати наговештај драме без затварања собе.

Блокирање прозора

Природно светло може учинити да мала соба буде вец́а и прозрачнија. Дакле, кључно је пустити што више сунца. Дизајнер саветује да не блокирате прозоре тешким завесама или гломазним намештајем и уместо тога користите прозирне завесе или ролетне како бисте пустили светлост. Један "трик" за повец́ање природне светлости је огледало. -

- Огледала могу да раде чуда у малом простору, рефлектујуц́и светлост и стварајуц́и илузију дубине. Поставите велико огледало насупрот прозору да бисте максимизирали ефекат.

Превише различитих стилова

Иако је сасвим у реду ценити модерне, традиционалне и савремене стилове, често је неуредно мешати различите естетике у мањој просторији. Зато покушајте да се држите једног стила и шеме боја.

БОНУС ВИДЕО


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas