· · Коментари: 0
ФЕНГ ШУИ

8 СТВАРИ КОЈЕ НЕ ТРЕБА ДРЖАТИ У ДОМУ ПОСЛЕ ТРИДЕСЕТЕ: Уколико их још увек поседујете, сада је време да их се отарасите

Прешли сте тридесету и још увек имате неке од ових ствари у свом дому? Време је за пролећно чишћење

1679570110_shutterstock_48352300-kuca-naslov.jpg
Пхото: Схуттерстоцк

Тридесете код многих значе и окретање потпуно новог листа у свему, па и у дому. А када избаците све ове ствари из куће, осетићете се боље, и добићете еxтра простор за важне и практичне комаде, које нису ту само да скупљају прашину!

Намештај који је на распродаји

Уколико сте напунили тридесету, и даље купујете ствари само да попуните простор или јефтине ствари на снижењу, које се чак и не слажу са осталим елементима, време је да ставите тачку на то. Дошло је време да новац уложите у неке класичне комаде, и оплемените простор правим детаљима.


Неурамљени цртежи или постери

Ово је прихватљиво једино у дечијим или студентским собама. Довољно сте одрасли да бисте у дневној соби лепили постере омиљених певача, или уметничке слике без рама.

Фото: Схуттерстоцк
 

Јефтина постељина
Не постоји довољно добар разлог за куповину јефтине постељине, колико год година имали. Притом не мислимо да купите најскупљу, али за сет од квалитетног материјала и пристојног дезена, можете да издвојите у својој тридесетој години. Улагање ће вам се вишеструко исплатити, јер ће квалитетна постељина сигурно потрајати! Много дуже него те сандале за које сте издвојили астрономску суму...

Пластично посуђе
Уколико не планирате пикник или роштиљ у природи, ови детаљи вам ни у ком другом случају нису потребни.

Кич рамови за слике
Сви волимо да гледамо, чувамо слике и радо се враћамо драгим успоменама. Слажемо се да треба да их чувате, али не у шареним дечијим рамовима које сте добили за рођендан у основној школи. Купите квалитетнији рам и у њега ставите своју омиљену фотографију, а стари шарени сачувајте у фиоци са осталим драгим стварима из детињства (и то само ако сматрате да вам је баш неопходан).

Празна полица за књиге
Цвеће или интересантни уметнички детаљи могу на сјајан начин попунити празну полицу (док не попуните своју библиотеку, наравно, јер смо сигурни да вредно радите на томе). Немојте претерати са ситницама, али неколико правилно одабраних детаља је далеко боље, него празан и пуст простор.

Фото: Схуттерстоцк

Вештачко цвеће или дрвеће
Не постоји ниједан добар разлог због ког би ентеријер “украсили” једним оваквим детаљем.

Јастуци које сте добили уз купљену софу
Углавном су обични или досадних дезена. За пристојну цену можете купити или чак сашити јастуке које ће читав простор оплеменити и учинити га модерним и занимљивим.

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ