Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Биљке које доносе СРЕЋУ: Према мишљењу ФЕНГ ШУИ стручњака њих обавезно треба да имате у свом дому

Фенг шуи стручњаци сматрају да следеће биљке доносе срећу и просперитет

1700478031_Foto-Shutterstock-feng-sui.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Никоме никада није доста љубави, среће и новца. Привуците их уз ове магичне фенг шуи биљке.

Алоја

Алоја вера (Алое вера) уноси срећу и позитивну енергију, а растерује лоше вибрације. Саксија с алојом мора да има
прво слој камења, па песка, па земље.

Не воли превелику влагу, залива се помало једном недељно, а зими, у периоду мировања, једном месечно.

Бамбус

„Срећни бамбус“ (Драцаена браунии) у кући чува слогу, а на послу поправља међуљудске односе. Уз то, доноси срећу, напредак и новац.

Иначе то није прави бамбус, само на њега подсећа. Лако се гаји. Мало светла, повремено заливање и овај бамбус је срећан

Пашира

Водени кестен или пашира (Пацхира аqуатица), „дрво новца“, доноси и чува срећу и благостање – „чување“ симболизују испреплитане стабљике. Добро подноси сув ваздух, не захтева посебну негу и лако се прилагођава. Само јој лети смета директно сунце.

Красула

Ако је веровати Јапанцима, красула (Црассула овата) привлачи новац, нарочито ако се постави близу улазних врата. Није захтевна, само треба водити рачуна о томе да се зими, кад је у фази мировања, не залива често. Довољно је једном или двапут за целу зиму.

Орхидеја

Привлачи, кажу, позитивну енергију и радост.

Сорте које не захтевају посебан труд (Пхалаенопсис) често се заливају у фази раста, а ређе у фази мировања. Зими се чувају на светлу, а лети склањају са сунца. Уз правилну негу, орхидеје могу да цветају 2-3 пута годишње.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas