· · Коментари: 0
УСКРШЊЕ ПРИПРЕМЕ

Будите модерне и јединствене: Ево како да направите двобојна УСКРШЊА ЈАЈА са златним листићима (ФОТО)

Поред традиционалних начина за припрему и бојење јаја, ми вам доносимо и рецепте наших блогерка

1618872814_jaja.png
Фото: ИнстаграмСцреенСхот/милинкувар

Ове године будите иновативне и опробајте се у новим методама фарбања и украшавања ускршњих јаја, попут оних из часописа. Наиме, ове сезоне у тренду су светлији, нуд тонови са металик елементима, онодно украсима златних и сребрних одсјаја. Нека у тренду буде и ваша корпа са ускршњим јајима, која ће одушевити све укућане, а можд аи пратиоце на друштвеним мрежама.

Прочитајте још: Има ли разлога за БРИГУ: Др Јанковић открива утиче ли ВАКЦИНА на ПЛОДНОСТ

Пратећи рецепте на друштвеним мрежама, наишли смо на Милин кувар и савете како да направите ова прелепа ускршња јаја.

Према саветима, потребно је да припремите бела кокошија јаја, која најпре оперете, скувате и охладите. Након тога, пола кесице розе боје растворите у шољи кључале воде.

Прочитајте још: Зашто је ЈОГУРТ једна од кључних намирница за развој ИМУНИТЕТА?

- Умакала сам јаја кратко, тек да добију боју. Најтамније јаје које видите, стајало је у боји свега 15 секунди а остала много краће. Неко јаје сам ижврљала свећом па умакала у боју - објаснила је Мила, на свом Инстаграм налогу.

Након што обојите јаја на овај начин, у књижарама ћете пронаћи и прибор за цртање, колаж и припрему декупажа, пре свега затну или сребрну фолију у облику налепница. Лагано је лепите четкицом на мокро, хладно јаје без лепка. 

Прочитајте још: Шампињони су најбољи другови човека који држи ДИЈЕТУ

Уживајте у најрадноснијем празнику!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.