
БАКИНА КУХИЊА
Мекана као пена: Ускршња, једноставна погача са освећеном водицом- прирпема приказана у детаље...
Свечана погача за Ускршњу трпезу
Свечана погача за Ускршњу трпезу
Ускршњи хлеб је италијанска и грчка традиција.
Иако се за Божић каже да је то време даривања, ни Ускрс као највећи хришћански празник не одудара много од таквог епитета.
Ускршња погача и офарбана јаја су обавезна декорација на трпези. Методе израде усркшњих јаја су врло различите, а крајњи резултати задивљујући. Исто важи и за ускршњу погачу.
Поред традиционалних начина за припрему и бојење јаја, ми вам доносимо и рецепте наших блогерка
Јаја су један од симбола пролећа јер с Ускрсом долази топлије време и буђење природе из зимског сна.
Ускршња трпеза биће још лепша уз ову укусну погачу, а можете је припремати и када није време празника и укусним доручком изненадити укућане.