Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА ЦВЕЋА

Цвећари откривају тајне: Пет начина ЗАЛИВАЊА за здраве и јаке собне биљке (ВИДЕО)

Да ли сте се некада запитали да ли грешите у поступку заливања цвећа?

1667685934_zalivanje.png
Фото: Instagram/horti.kulturno
Oglas

Заливање собних биљка посебно је важно у периоду када грејемо наше домове, чиме се ваздух исушује и биљкама је потребно редовно заливање. Међутим, иако то радимо редовно, чини се да биљке нису тако јаке, да су листови танки или да чак увену.

Прочитајте још: Фенг шуи ПРАВИЛА за распоред намештаја у кући: Привуците благостање и срећу

Доносимо вам пет савета искусних цвећара који објашњавају како се правилно заливају собне биљке како бисмо уживали у здравом зелеом окружењу у свом дому.

Кишница

Најједноставнија опције је прикупљање кишнице, коју по прикупљању треба да оставимо да одстоји у дому док не постигне собу температуру и да њоме заливамо биљке.

Дестилована вода

Прочитајте још: Ослободите простор у ОРМАРУ за зимску одећу уз пар једноставних ТРИКОВА

Добра опција за заливање биљака је и дестилована или прокувана вода. У овом процесу, најбитније је да се вода након кувања охлади до собне температуре.

Талог од кафе

Узети литар воде па у њу сипати две супене кашике талога од кафе, Добро промешати па оставити да одстоји 24 сата. Након тог периода, прионути на заливање биљака.

Прочитајте још: ПРАКТИЧНО И ПРИСТУПАЧНО: Један ПРОИЗВОД који имате у КУПАТИЛУ, можете користити на чак 16 НАЧИНА, а да то и не знате

Кора од банане и љуске од јајета

У литар воде исецкајте коре од две банане и љуске од два јајета. Оставите да одстоји три дана па овом водом залијте цвеће. Ово је одлична прихрана и може се шрактиковати једном недељно.

Млеко

Размутите млеко и воду у размеру 1:3 и оставите 24 сата да одстоји ова смеса. Њом можете једном месечно заливати и истовремено прихрањивати ваше биљке.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas