Oglas
· · Komentari: 0
NEGA CVEĆA

Cvećari otkrivaju tajne: Pet načina ZALIVANJA za zdrave i jake sobne biljke (VIDEO)

Da li ste se nekada zapitali da li grešite u postupku zalivanja cveća?

1667685934_zalivanje.png
Foto: Instagram/horti.kulturno
Oglas

Zalivanje sobnih biljka posebno je važno u periodu kada grejemo naše domove, čime se vazduh isušuje i biljkama je potrebno redovno zalivanje. Međutim, iako to radimo redovno, čini se da biljke nisu tako jake, da su listovi tanki ili da čak uvenu.

Pročitajte još: Feng šui PRAVILA za raspored nameštaja u kući: Privucite blagostanje i sreću

Donosimo vam pet saveta iskusnih cvećara koji objašnjavaju kako se pravilno zalivaju sobne biljke kako bismo uživali u zdravom zeleom okruženju u svom domu.

Kišnica

Najjednostavnija opcije je prikupljanje kišnice, koju po prikupljanju treba da ostavimo da odstoji u domu dok ne postigne sobu temperaturu i da njome zalivamo biljke.

Destilovana voda

Pročitajte još: Oslobodite prostor u ORMARU za zimsku odeću uz par jednostavnih TRIKOVA

Dobra opcija za zalivanje biljaka je i destilovana ili prokuvana voda. U ovom procesu, najbitnije je da se voda nakon kuvanja ohladi do sobne temperature.

Talog od kafe

Uzeti litar vode pa u nju sipati dve supene kašike taloga od kafe, Dobro promešati pa ostaviti da odstoji 24 sata. Nakon tog perioda, prionuti na zalivanje biljaka.

Pročitajte još: PRAKTIČNO I PRISTUPAČNO: Jedan PROIZVOD koji imate u KUPATILU, možete koristiti na čak 16 NAČINA, a da to i ne znate

Kora od banane i ljuske od jajeta

U litar vode iseckajte kore od dve banane i ljuske od dva jajeta. Ostavite da odstoji tri dana pa ovom vodom zalijte cveće. Ovo je odlična prihrana i može se šraktikovati jednom nedeljno.

Mleko

Razmutite mleko i vodu u razmeru 1:3 i ostavite 24 sata da odstoji ova smesa. NJom možete jednom mesečno zalivati i istovremeno prihranjivati vaše biljke.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas