Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ентеријер

Дизајнери ентеријера прво примете ове грешке у уређењу спаваће собе: Шест ствари које можемо лако да исправимо

Спаваћа соба је место где можете да се опустите, бавите се бригом о себи и добро наспавате

1666336001_bedroom-g9a1d73d5d_1280.jpg
Oglas

Ако ваш простор није добро организован, можете да учните више штете него користи, што доприноси осећају неравнотеже и нелагоде.

Зато су дизајнери ентеријера дали списак уобичајених грешака које правимо у уређењу ентеријера:

Ентеријер спаваће собе

Много нереда и мало организације.

- Недостатак организације може да изазове превише нереда. Потребна вам је адекватна организација како бисте своју собу одржавали чистом и без нереда -  каже дизајнерка ентеријера Сара Малек Барнеи за Тхе Спруце. 

Сматра се да су ноћни ормарићи посебно проблематично подручје.

Прочитајте још: Побољшајте квалитет ваздуха у својој спаваћој соби: Обезбедите МИРАН САН помоћу ових пет биљака

Коришћење досадне постељине

Дизајнери често скрећу пажњу на постељину.

- Тако често уђемо у собе, а на кревету је хиљаду различитих јастука са слојевима постељине - објашњава дизајнер. Савет је да се држите јастука и покривача у највише две боје.

Чините собу вишенаменском

Стручњаци нису љубитељи електронике, опреме за вежбање, па чак ни телевизора у спаваћој соби. Све што стимулише ум током дана не би требало да буде на вашем месту опуштања ноћу.

- Ово је место за одмор и опуштање. Иако знам да је тешко одложити електронске уређаје пре спавања, више волим да немам ТВ у спаваћој соби - каже дизајнер Џон Меклејн за Тхе Спруце.

Имате само један извор светлости

Уверите се да ваша спаваћа соба има више опција за осветљење. Многи људи занемарују осветљење у спаваћој соби.

Коришћење лоших комбинација боја

Коришћење неутралних боја помаже у стварању тог осећаја опуштености.

- Све треба да се допуњује, а не да се савршено подудара. Држите се једне теме или боје у целом простору. Ако је на тепиху плаво, пронађите плави јастук за кревет - истиче Малек Барни.

Прочитајте још: Стручњак отркива: Која су најбоља места у кући за СУШЕЊЕ ВЕША ТОКОМ ЗИМЕ? Радијаторе заборавите

Недостатак равнотеже и размера

- Не заборавите да задржите одговарајућу размеру комада намештаја, јер не желите да појединачни предмети нађачају простор. Уверите се да су ваши делови пођеднако распоређени по целој просторији. Стварање кохезивне спаваће собе није само у дизајну, већ више о томе како се осећате у простору. Најчешће примећујемо да намештај није правилне величине, као што је ноћни ормарић или тепих који није прикладан за величину собе и кревета - каже Малик, пише Тхе Спуце.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas