Oglas
· · Komentari: 0

Poboljšajte kvalitet vazduha u svojoj spavaćoj sobi: Obezbedite MIRAN SAN pomoću ovih pet biljaka

Pet čistača vazduha, uspavljujućeg mirisa

1666179838_biljka.jpg
Foto: unsplash.com
Oglas

Uzmi biljku! Neke biljke pročišćavaju vazduh i uklanjaju toksine, dok vam druge pomažu da se opustite i lakše zaspite. Evo nekoliko najboljih biljaka za vašu spavaću sobu.

Pročitajte još: Stručnjak otrkiva: Koja su najbolja mesta u kući za SUŠENJE VEŠA TOKOM ZIME? Radijatore zaboravite

1. Bršljan

Verovatno ste navikli da ga viđate napolju, kako se penje uz zidove, ali ova biljka je odlična za spavaću sobu. Uklanja toksine iz vazduha, a jedina mana je to što je otrovna, pa nije najbolji izbor ukoliko imate kućne ljubimce.

2. Jasmin

Elegantan jasmin će vam napuniti sobu diskretnim, prijatnim mirisom koji deluje opuštajuće i pomaže da utonete u san. Prema jednoj studiji, jasmin poboljšava raspoloženje i pomaže da spavate efikasnije.

3. Aloe vera

Uklanja toksine iz vazduha, a noću ispušta kiseonik, što je čini idealnom za spavaću sobu.

4. Potos

Već smo pisali o tome koliko je potos dragocena biljka kad se radi o uklanjanju toksina i štetnih zračenja. Raste i u uslovima smanjene svetlost. Mana joj je što je otrovna za pse i mačke, ali zato, ukoliko imate akvarijum u spavaćoj sobi, možete je pustiti da raste iz vode jer odlično prečišćava vodu jer apsorbuje nitrate.

Pročitajte još: Da li i vama bele ČARAPE vremenom izblede? Trik koji će vam pomoći da rešite ovaj problem

5. Gardenija

Sa Kansai Univerziteta stiže studija koja otkriva da kroketin, supstanca pronađena u gardeniji, može vam pomoći da lakše zaspite. NJen diskretan miris takođe opušta, pa je idealna za spavaću sobu.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas