Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
није тешко

Дошла је СЕЗОНА ПАУКОВА: Како да их се решите, а да их не убијете

Прочитајте како да их држите подаље од свог дома на природан начин

1603117272_Depositphotos_128550080_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Јесен је сезона паукова који са доласком хладнијих дана улазе у домове, плету досадну мрежу како би се сакрили од хладноће.

Вребају из сваког ћошка и стварају паучину која нас иритира. Код нас је распрострањено веровање да паукове не треба убијати јер "доносе новац у дом у којем се настане", али већина људи ипак их убија.

Прочитајте још: Због ових разлога кућа ИЗГЛЕДА НЕУРЕДНО: Мање је више и у овом случају

Ово су сјајни трикови уз помоћ којих ћете их се решири, а да их не убијете

Јабуково сирће

Помешајте једну шољу сирћета, једну кашичицу уља, шаку црног бибера и једну кашичицу детерџента за прање судова.
Смесу пошприцајте по прозорима и вратима.

Есенцијална уља

Купите есенцијано уље нане или еукалиптуса. Постоје две опције: можете да га нанесете око врата и прозора тако неразблажено, или га можете разблажити са водом, сипати у фајталицу и онда распршити помало око врата и прозора сваки дан.

Прочитајте још: Често заборављамо: Када сте последњи пут очистили КАНТУ ЗА СМЕЋЕ

Како год окренете, паукови не подносе ове мирисе. Осим ова два, не воле ни мирис чајевца, руже, цимета, цитруса и лаванде, тако да можете да бирате онај који се вама допада.

Једите лимун и поморанџе

Паук мрзи мирис цитруса, те држање цитрусних воћа у кући и конзумирање ових воћки сигурно ће их отерати.

Оперите прозоре

Прање прозора с амонијаком и водом такође помаже. Када су прозори суви, пређите преко њих новинама и керозином. Керозин испари, али остави мирис који одбија паукове.

Прочитајте још: Време је за ЧИШЋЕЊЕ РАДИЈАТОРА: Како да то урадите најефикасније

Засадите нану или лаванду

Јесте цимање, али, паукови их мрзе. А и лепо изгледа, једном кад завршите са тим послом и биљке почну да расту.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas