Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ФЕНГ СХУИ савети за покретање енергије у малом дому: Важно је да прозори увек буду чисти

Примена основних принципа Фенг Шуи филозофије у малом стану увек изазива хиљаде проблема...

1697377045_shutterstock_2050537277-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Уосталом, готово је немогуће одвојити животни и радни простор један од другог. Другим речима, како можете да дизајнирате спавац́у собу према правилима Фенг Шуија, ако је то такође део дневног боравка који се несметано улива у кухињу? Не постоје зидови између ових зона, а камоли врата, тако да би било могуц́е некако преусмерити токове разнолике енергије.

Поставља се питање: како уопште створити добар фенг шуи у малом стану?

Иако се, на први поглед, ситуација чини безнадежном, Фенг Шуи чак и у тако малим собама омогуц́ава вам да успоставите протоке енергије и постигнете максималну хармонију у куц́и. Прво, власници таквих станова морају научити да стално одржавају ред у свим угловима свог стана. И друго, морају научити комбиновати дизајн различитих зона тако да се међусобно усклађују и стварају повољно атмосферу у куц́и.

Чишћење прозора - кључ хармоније

Трудите се да стално одржавате чистоц́у у свим угловима стана. Нигде не би требало да буде непотребног смец́а. Оно је извор негативне енергије која брзо може напунити малу собу и постати извор сталних проблема у многим животним областима.

Обратите посебну пажњу на улазна врата

У Фенг шуију улазна врата куц́е сматрају се главним извором Цхи енергије (која улази у стан), па је њено стање изузетно важно за успостављање склада у било којој куц́и или соби. Ако је ваш стан мален, морате осигурати да улаз у њега буде што чистији и отворенији. То ц́е вам омогуц́ити да у куц́у унесете максималну могуц́у количину енергије, која ц́е неговати ваш животни простор. Зато користите компактни намештај, јарко осветљење, светлу или умирујуц́е боје, као и минималистичке предмете ентеријера који ц́е изгледати сјајно и у најмањим ходницима за украшавање предсобља (или оног дела стана који обавља своје функције). Поред тога, не скупљајте на вратима огромну количину ципела и одец́е.

Правилно организујте место за спавање

Простор спавац́е собе Фенг Схуи сматра се једним од најважнијих сектора у куц́и. Уосталом, овде се особа одмара након напорних радних дана, а такође прикупља снагу и енергију пре почетка новог дана. Стога, ако не можете да одвојите засебну собу, обратите пажњу на свој кревет. Ако је могуц́е, поделите дневни боравак и простор за опуштање великим комадима намештаја. То могу бити велике саксије за цвец́е или полице за књиге. Обратите пажњу на оно што видите када се пробудите и одете у кревет. То не треба бити телевизор, рачунар или корпа за веш. Уместо тога, испред кревета ставите један од талисмана фенг шуија (или нешто пријатно за вас), која ће вас свако јутро поздрављати и пунити позитивном енергијом за цео дан пред вама.

Користите огледала

Она проширују простор, привлаче више светлости, а куц́у напуне позитивном енергијом. Није ни чудо што их називају једном од најефикаснијих маскота у Фенг Схуи-у. Она ц́е бити посебно корисна у малом стану, коме је потребно визуелно повец́ање простора. Одаберите велика огледала која се стапају с вашим декором и поставите их тако да уносе што више светлости у ваш дом или рефлектују нешто прелепо. Најбоља места за Фенг Схуи огледала су источна, југоисточна и северна зона вашег стана. Чак и ако први пут не можете да уредите своју кухињу-студио тако да је она удобно и уредно намештена према Фенг Схуи-у, не заустављајте ваше покушаје да постигнете склад у простору. На крају ц́ете пронац́и опцију која је најприкладнија за вас, која нец́е само угодити оку, вец́ ц́е вам омогуц́ити и уживање у свим предностима Цхи енергије која несметано тече кроз вашу куц́у.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas