Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ФЕНГ ШУИ правила за 2023. годину: Сазнајте шта треба да ПРОМЕНИТЕ у вашем дому да бисте привукли срећу и новац

Правила која треба да испоштујете како би вас срећа пратила наредне године

1670771558_foto-Shutterstock-feng-sui.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Фенг шуи у буквалном преводу значи "ветар" и "вода", а представља древну кинеску филозофију за уређење простора како би у њему слободно текла позитивначиенергија. Правила и принципи фенг шуија се користе како би се побољшали одређени аспекти живота - новац, љубав, посао...

Нова година и принципи фенг шуија

Нова година почиње 1. јануара, али у фенг шуију се посматра и почетак Кинеске лунарне Нове године која почиње 22. јануара и биће у знаку Црног Воденог Зеца. За годину Зеца, срећне боје су азурно плава, зелена, црвена и бисерно бела.

Пошто је 2023. година Воденог Зеца, по кинеском хороскопу знак Зеца је елегантан, мирољубив, благ и прилагодљив. Када је у питању добар фенг шуи, потребно је да унесете елемент Земље у свој дом, а од кристала се користи жад.

Прочитајте још: Драган Маринковић Маца окитио НАЈОРИГИНАЛНИЈУ ЈЕЛКУ: Да постоји такмичење, однео би победу (ФОТО)

Сазнајте како да приметните добар фенг шуи у 2023. години у свакој просторији у свом дому:

Фенг шуи за дневну собу - Идеална је добро осветљена, прозрачна соба без нереда. Препоручљиво је користити биљке у саксији да бисте привукли позитиван цхи елемент дрвета. Стручњаци кажу да треба избегавати бодљикаво жбуње или кактусе и држати у животном простору биљке са добро заобљеним листовима. Такође повољно утиче положај акваријума. Још један важан савет је да се уверите да ниједан намештај није окренут леђима према вратима и да има заобљене ивице. Исто важи и за скулптуре и украсе које се користе у кући. Њихов облик не треба да буде шиљаст. Задњи леви угао од улаза у вашу дневну собу сматра се кутком богатства, због чега овај простор не треба занемарити. Овде се препоручује употреба елемената дрвета и воде. Биљке у саксији и обиље природног светла гарантују просперитет.

Фенг Схуи се фокусира на укупно осам области за побољшање живота према Багуамапи, а оне су: породица (Џен), богатство ( Сун ), здравље (Таи Ки), корисни људи (Киан), деца (Дуи), знање (Ген), репутација (Ли), каријера (Кан) и партнерства (Кун). Препоручује се да се концентришете само на две или три од ових области истовремено да бисте добили максималне резултате.

У зависности од области које одаберете, потребно је уградити одређене врсте материјала, облика и боја. На пример, ако одлучите да побољшате породични простор, потребно је да уградите елемент дрвета и фокусирате се на зелену, плаву и плаву боју. Ако желите да се усредсредите на област богатства, мораћете да користите сличан елемент дрвета, али да укључите више нијанси љубичасте боје, јер ова боја симболизује просперитет.

Фенг шуи за спаваћу собу - Спаваћа соба је једна од најважнијих просторија у кући, јер је за већину нас уточиште након дугог напорног радног дана. Сексуални живот, распоред спавања и унутрашњи мир повезани су са овом просторијом. Стога, неки фенгшуи савети за спаваће собе могу помоћи да се подигне потенцијал простора. Веома је важно да ваш кревет буде у добром положају. То значи да из кревета требало би да видите врата, али не би требало да буду окренута директно према вама. Такође, у вашој спаваћој соби не би требало да буде препрека или нереда.

Друга ствар коју треба запамтити је да ова соба не би требало да има акваријуме или елементе воде. Разлог је у томе што вода распршује ватру, што симблично утиче на мање страсти у спаваћој соби. Ослободите се старих ствари и унесите мирну атмосферу улагањем у неке добре тепихе који би требало да имају снагу уземљења. Од боја фенг шуи стручњаци препоручују плаву и зелену за прекриваче, јастуке и покриваче. Такође, земљанитонови и употреба керамике могу привући позитивну енергију, што ће ваш живот учинити стабилнијим и позитивнијим.

Фенг шуи за кухињу и трпезарију -Шпорет теба да буде истакнут, а фрижидер заклоњен. Мешавина соли и воде се препоручује да се користи као течност за чишћење да би се испрала лоша енергија и привукла добра енергија. Употреба жуте и браон боје симболизује добру исхрану, плава и зелена за виталност, док су бела и сива за радост. Фенг шуи саветници препоручују коришћење свих ових нијанси у кухињи са дашком црвене или наранџасте за инспирацију. Избегавајте чување поломљених предмета - посуђа, оштећених чаша и шољица и уређаја који не раде...

Фенг шуи за купатило - Повољна локација за постављање купатила у вашем дому је североисток. Купатила имају најнижи извор енергије. Стручњаци за фенг шуи подстичу употребу плетеног прућа и коришћење светлих и топлих нијанси попут светлоплаве, тиркизно плаве, зелене, боје брескве, розе, беле, кремасто беле и жуте. Препоручује се употреба овалних огледала и благог осветљења. Стручњаци такође изричито саветују да се не употребљавају спуштена оштра светла. Изнад свега, препоручује се често генерално чишћење и уклањање нереда у купатилу.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas