Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ФЕНГ ШУИ: Стручњаци тврде да ће сваки дом треба да има ову биљку уколико жели да очува мир и срећу

Према фенг шуи филозофији једна биљка је веома битна за благостање

1693999263_shutterstock_1947795892.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

По Фенг Шуи филозофији, биљке и те како утиче на ситуацију у породици и генерално добростање свих укућана.

Саме по себи, биљке смањују ниво нервне напетости у једном дому, а фикус бенџамин захтева да буде смештен у десној зони, како би имао позитиван утицај на вас, ваш дом и ваше укућане.

Према Фенг Шуи филозофији, фикус бенџамин се осећа као код куће када је смештен у југоисточни део стана, одакле помаже свим укућанима да мудро размишљају, доносе промишљене одлуке и забораве на агресију.

Такође, овај фикус промовише мир и хармонију у породици, савршено исправљајући људске недостатке. У његовом присуству, људи ће се осећати сигурније, док ће они који су мало лакомислени постати мирнији и разумнији.

У дневном боравку, овај фикус ће одиграти кључну улогу, јер ће, осим што ће је декорисати створити повољну климу за разговор и уживање. Такође, овај фикус привлачи и новац за породицу, уколико се нађе у кухињском простору, одакле вас штити од глади и немаштине.

Осим приватних домова, фикус је идеални декор и за пословне просторе, ако је смештен у југоисточном делу или поред радног стола.

Фенг Шуи вам говори да фикус задржите даље од североистока, југозапада или централних делова својих простора.

Наравно, уколико желите да вам фикус донесе све ове добробити, он мора бити здрав па самим тим, ви морате много водити рачуна о њему. Осим заливања, морате га чистити и од прашине, а никако не сме бити остављен у саксији поливан тек с времена на време. Фикус бенџамин је биљка која воли пространство и природну светлост, што такође морате узети у обзир.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas