· · Коментари: 0

Где сви грешимо када перемо БЕЛЕ КРПЕ? На ових пет ствари морате обратити пажњу

Због неких грешака приликом прања кухињских крпа можете угрозити здравље

1667564711_profimedia-0381449500.jpg
фото: Профимедиа

Лоша брига о чистоћи крпа које се користе у кухињи може у великој мери угрозити здравље. Уз помоћ ових пет савета, то више неће бити проблем.

Топлина

Прање крпа на високој температури није довољно да се из њих макну све бактерије. За даљу дезинфекцију може вам помоћи топлина па тако након прања суве крпе ставите у микроталасну на 30 секунди. Крпе након прања одмах сушите и не остављајте их у машини за веш како не би постале легло бактерија којима одговарају влажна подручја.

Само беле

Приликом куповине кухињских крпа изаберите обичне и беле уместо шарених. Беле крпе је једноставније одржавати, а и лакше је уочити када се испрљају Још једна од предности беле боје је и то да неће испрати.

Прочитајте још: ПРАКТИЧНО И ПРИСТУПАЧНО: Један ПРОИЗВОД који имате у КУПАТИЛУ, можете користити на чак 16 НАЧИНА, а да то и не знате

Омекшивач

За прање кухињских крпа немојте користити омекшивач за веш. Он ће умањити њихову моћ упијања течности, а то је одлика која је ипак важнија од мириса.

Замена за избељивач

Ако вам је понестало избељивача, слободно узмите соду бикарбону или сирће. Изразито масне крпе потопите у врелу воду и пустите да одстоје преко ноћи.

Прочитајте још: Ево ШТА СЕ ДЕСИ када убаците ВЛАЖНУ МАРАМИЦУ у машину за веш

Сушење

Сушење на ваздуху најбоље је решење за кухињске крпе које је препоручљиво прати свакога дана и чувати на сувом месту како би се смањила контаминација бактеријама.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.