Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да правилно осветлите свој дом? Пет САВЕТА који ће вам помоћи (ФОТО)

Консултовали смо се са дизајтерима ентеријера уместо вас

1655287635_interior-2400372_960_720.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Расвета у кући је веома битна. Она може знатно да допринесе бољем изгледу простора, а са друге стране је свакако важно да светлост буде одређене јачине како се ваш вид не би оштетио.

Први савет од дизајенера ентеријера је да је најбоље имати минимум три нивоа интезитета осветљења, које ћете моћи да прилагођавате према добу дана, расположењу или прилици. Осветљење доста утиче на то како ћете се осећати у некој просторији, тако да је најбоље да имате могућност да мењате и прилагођавате светло по свом избору. Уколико то није могуће, можете се определити за хладне боје у једној, а топле у другој просторији, у зависности од активности и времена које проводите у њима. 

Друга ствар коју је корисно да знате је да осветљење треба да нагласи одређене елементе простора. То су обично кухињски или висећи елементи, степенице или ходници. То ће допринети лепшем изгледу вашег дома, а уједно и скренути пажњу на његове боље стране, док ће неки делови којима нисте превише задовољни бити у другом плану. 

Уколико нисте неко ко воли природну светлост, лако можете да је контролишете неким већим и дебљим завесама или драперијама. А онда би требало да се одлучите које тонове желите у свакој од просторија. Боја за коју се одлучите ће дати печат просторји. Можете се определити и за тонове који се смењују како би она будила различито расположење у вама. 

Прочитајте још: Четири разлога зашто пси УНИШТАВАЈУ ИГРАЧКЕ: Без обзира на расу и узраст ово сви раде

Дизајнери често користе светло као “рефлектор” који ће неком одређеном делу намештаја пружити пажњу коју заслужује. Најбољи пример за то је, рецимо, светло изнад камина или лампа која ће нам осветлити радни простор. Када је у питању опремање дечије собе, битно је како ћемо осветлити сто над којим ће дете провести већи део времена. Потребно је осветљење које неће детету утицати на вид или здравље рожњаче, и које га неће умарати очи. Због тога морате обратити посебну пажњу, јер више није у питању само добар изглед просторије. 

Фото: Пиxабаy

Осветљење које виси са плафона дизајнери ентеријера не користе већ годинама. Они препоручују подне лампе и то у сваком углу по једну, како би простор био једнако осветљен. Ово је веома занимљив предлог, који ће допринети томе да ваш стан или кућа изгледају модерно и савремено, а са друге стране је ово веома практично решење. 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas