· · Komentari: 0

Kako izabrati NAJBOLJI USISIVAČ za kuću? 5 saveta da napravite pametnu kupovinu

Vreme je za novi usisivač i ne znate kako da izaberete pravi model? Otkrivamo najbitnije savete za pametnu kupovinu

1647343833_______________________________49877878.jpg
Foto: Printskrin/Jutjub

Odavno je prošlo vreme glomaznih usisivača sa gomilom kablova, koji zapinju baš o svaku stolicu ili kauč. Tehnologija je napredovala i svi gledaju da kupe što efikasniji usisivač, ali da ne zauzima mnogo prostora i da je jednostavan za rukovanje. Tu stupaju na scenu bežični štapni usisivači. Međutim, u moru opcija, ponekad je teško izabrati odgovarajući. Često će se dogoditi da nema dovoljnu snagu, a lagan je za baratanje ili obrnuto, ne zauzima prostor, ali ne može ništa da usisa.

Pa kako izabrati model koji će zaista da odradi posao? Stručnjaci kažu da treba da obratimo pažnju na ovih pet stvari:

Snaga

Ovo je jedan od najčešćih problema. Kome treba bežični usisivač koji ne može da pokupi mrve iz tepiha? Apsolutno nikome! Stručnjaci napominju da je optimalna snaga za štapni usisivač od 100 do 200 W, koje prati i baterija 20 do 32,4V. Ova usisna snaga će oduševiti svaku domaćicu, jer ne ostavlja ništa iza sebe. Razlika u snazi se bazira na tipu modela i glavnoj funkciji (u zavisnosti da li je akcenat stavljen na snagu, rad u tihom modu ili pokretljivost).

Pročitajte još: Najbolje boje za KUPATILO: Ukoliko se dvoumite odaberete jednu od ove tri

Bez buke

Svi znamo ono dobro poznato brujanje i zujanje koje iritira i budi iz sna i najbolje spavače. Više ne morate da birate vreme kada ćete da usisavate jer nova generacija štapnih usisivača sa tehnologijom imaju izuzetni tih rad. 

Površine na kojima može da se koristi

Još jedna stavka na koju treba obratiti pažnju. Mnogi usisivači nisu stvoreni da mogu da rade na svim površinama, a prodavci će često prećutati upravo ovu informaciju. Stručnjaci upozoravaju upotrebljavanje štapnog usisivača na neodgovarajućoj površini na kraju dovodi do smanjena životnog veka aparata i čestih kvarova. Kako biste ovo izbegli, birajte modele štapnih usisivača koji imaju kombinaciju tehnoloških inovacija koji omugućavaju čišćenje svih površina, bez razlike.

Prašina je posebna priča

Iako će usisivač pokupiti sve mrvice i prljavšitu, sitne čestice prašine ponekad je nemoguće uhvatiti. Zbog toga obratite pažnju da vaš štapni usisivač ima sistem za efikasno prikupljanje prašine. Birajte onaj sa cyclonic sistemom koji garantuje visoku efikasnost kada je uvlačenje u pitanju.

Fleksibilnost

Poslednja, ali ne i manje bitna stavka je svakako pokretljivost štapnog usisivača. Velika je razlika u vremenu čišćenja kada ne morate da se mučite i pravite akrobacije kako biste došli do nepristupačnih uglova. Obratite pažnju na glavu usisivača. Uz fleksibilnu glavu štapnog usisivača ćete sigurno uštedeti vreme čišćenja. 

BONUS VIDEO:

 
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.