Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како избор спољних плочица утиче на целокупни изглед екстеријера

Спољашњост одређеног стамбеног или пословног простора подједнако је битан као и ентеријер.

1643107488_leaf-g7a91bd110_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Целокупни утисак који оставља двориште или улаз много говори о особама које ту бораве. Зато приликом избора материјала за прилаз вашој кући, трему, тераси, згради или канцеларији, обратите пажњу на одређене критеријуме који морају бити испуњени:

- отпорност на временске услове – мраз, ниске или веома високе температуре, излагање сунчевој радијацији, киши, ветру итд.

- фактор проклизавања

- дебљина и чврстоћа материјала

- отпорност на хабање

- отпорност на хемикалије – нарочито уколико се ради о просторима око базена или њима сличним;

- смањена апсорпција воде

Из тог разлога, све већи број особа се одлучује да своје окружење улепша спољним плочицама, које осим наведених особина, могу изгледати врло лепо и јединствено и финансијски су прихватљивије од осталих материјала за уређење. При избору плочица, обавезно обратите пажњу на декларацију самог производа, како не бисте направили грешку. Спољне плочице које се препоручују при облагању екстеријера су свакако гранитне плочице, које могу да задовоље све ваше потребе.

Могућности избора спољних плочица су заиста велике, па у зависности да ли их постављате на простору који је наткривен или не, можете бирати оне са храпавијом или глатком основом. У понуди је и велики број плочица различитих димензија, облика, боја и дезена, што олакшава прилагођавање сваком стилу. Посебно су популарне спољне плочице дезениране тако да имитирају природне материјале – дрво или камен, помоћу којих можете постићи ефекат елеганције и комфорности. На вама је само да замислите свој простор и креирате га према сопственим потребама, како би атмосфера и уживање било потпуно.

Уз одговарајуће плочице, украсите и своје дрвеће – декоративни малч који цео амбијент подиже на виши ниво

Вероватно вам се догодило да застанете испред нечијег дворишта и да не можете да престанете да се дивите лепоти и раскоши коју видите. Зашто не бисте и ви имали исту такву лепоту у свом окружењу? Уз мало идеја, труда и времена, свако двориште може постати оаза мира и породичних и друштвених окупљања.

Осим плочица, вашу спољашност можете употпунити и декоративним малчом, који је нашао широку примену како у парковима и на јавним површинама, тако и у приватним двориштима. Малч представља прекривач органског порекла, који се добија ситњењем коре дрвета и иглица четинара, попут бора или ариша. Потпуно је природно, па се идеално уклапа у све спољне површине, лепог и атрактивног изгледа, а притом и функционално.

Осим декоративног изгледа, малч пријатно мирише, па ће се етерична уља четинара ширити по целом дворишту, а ви ћете имати утисак да сте окружени правом шумом. Малч задржава воду, па на тај начин задржава влажност у земљишту, биоразградив је, штити биљке од корова и промрзавања током зиме.

Без биљака је немогуће постићи потпуни ефекат – у расадницима можете пронаћи свако дрво које пожелите

Како зима полако пролази, то значи и благовремену припрему за садњу биљака. Зеленило у вашем дворишту допринеће потпуном утиску целокупног простора. Уколико сте приметили да су се одређене биљке осушиле, то је знак да их је потребно заменити новим. Зато на време погледајте понуде и свратите у најближи расадник, где можете пронаћи широку понуду дрвећа, жбунастих једногодишњих и вишегодишњих биљака, које представљају прве веснике доласка пролећа.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas