Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Колико често би требало ПРАТИ ПОСТЕЉИНУ? На осам ствари треба да обратите пажњу како би елиминисали бактерије и мртве ћелије коже, али и сачували матерал

После колико дана мењате постељину?

1690884670_shutterstock_667330045.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Страница "Ревиеwед" објавила је детаљан водич за прање постељине. Поред упустава како чувати, прати и третирати посетљину, назначено је колико је често треба прати.

Постељина би требало да се опере сваке недеље у ретким случајевима после 10 дана, како се не би накупило превише ‘мртвих’ ћелија коже, гриња, масноћа с тела и бактерија. За потпуно чисту постељину и неометан сан, водич препоручује неколико корака:

1. Прво, треба добро проучити етикету с упутствима за његу, како бисте могли прање прилагодити тканини.

2. Пре прања третирати све мрље, а за мрље од крви користити хладну воду.

3. Одабрати прави циклус и температуру прања на основу упутстава и подесити према томе колико је постељина прљава; на пример, за уклањање масноћа с постељине користити дужи циклус са вишим температурама.

4. Немојте преоптеретити машину за прање веша јер постељине морају да се крећу по бубњу да би се очистиле.

5. Немојте користити листиће за сушење јер оне тканини смањују могућност упијања.

6. Куглице за веш су сјајне јер могу спречити да се ваш материјал скупи.

7. Окачите постељину напољу ако можете јер сунчева светлост помаже у дезинфекцији и оставља свеж мирис ако у близини нема загађивача.

8. Опеглајте постељину и јастучнице како бисте убили бактерије и гриње које су преживеле прање.

За прање белих постељина можете, пише Ревиеwед, користити и пола шољице соде бикарбоне и пола шољице алкохолног сирћета чији ће мирис у прању нестати, а може чак и заменити омекшивач.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas