Oglas
· · Komentari: 0

Koliko često bi trebalo PRATI POSTELJINU? Na osam stvari treba da obratite pažnju kako bi eliminisali bakterije i mrtve ćelije kože, ali i sačuvali materal

Posle koliko dana menjate posteljinu?

1690884670_shutterstock_667330045.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Stranica "Reviewed" objavila je detaljan vodič za pranje posteljine. Pored upustava kako čuvati, prati i tretirati posetljinu, naznačeno je koliko je često treba prati.

Posteljina bi trebalo da se opere svake nedelje u retkim slučajevima posle 10 dana, kako se ne bi nakupilo previše ‘mrtvih’ ćelija kože, grinja, masnoća s tela i bakterija. Za potpuno čistu posteljinu i neometan san, vodič preporučuje nekoliko koraka:

1. Prvo, treba dobro proučiti etiketu s uputstvima za njegu, kako biste mogli pranje prilagoditi tkanini.

2. Pre pranja tretirati sve mrlje, a za mrlje od krvi koristiti hladnu vodu.

3. Odabrati pravi ciklus i temperaturu pranja na osnovu uputstava i podesiti prema tome koliko je posteljina prljava; na primer, za uklanjanje masnoća s posteljine koristiti duži ciklus sa višim temperaturama.

4. Nemojte preopteretiti mašinu za pranje veša jer posteljine moraju da se kreću po bubnju da bi se očistile.

5. Nemojte koristiti listiće za sušenje jer one tkanini smanjuju mogućnost upijanja.

6. Kuglice za veš su sjajne jer mogu sprečiti da se vaš materijal skupi.

7. Okačite posteljinu napolju ako možete jer sunčeva svetlost pomaže u dezinfekciji i ostavlja svež miris ako u blizini nema zagađivača.

8. Opeglajte posteljinu i jastučnice kako biste ubili bakterije i grinje koje su preživele pranje.

Za pranje belih posteljina možete, piše Reviewed, koristiti i pola šoljice sode bikarbone i pola šoljice alkoholnog sirćeta čiji će miris u pranju nestati, a može čak i zameniti omekšivač.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas