· · Коментари: 0
ДЕКОРАЦИЈА

Искористите сувенире! Морска декорација дома (ФОТО)

Са мора сигурно доносите шкољке и каменчице, па ташто не направите уметничко дело?

1624607441_Depositphotos_87401460_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото

Доживљај мора, са свим оним што га чини тако неодољивим, чувамо у успоменама и на фотографијама којима се често враћамо. Све то, уз мирисне ноте лаванде, лимуна или поморанџе, чувамо и преточено у детаље који нас асоцирају на велико плаветнило.

Ситнице са мора

Баш све оне ситнице које смо доносили са многих летовања уклапају се савршено у наш “копнени” дом, чинећи његове сегменте потпуно налик морским.

Прочитајте још: Какву собу има Лилибет Дијана? Портрет баке и уређај вредан 30.000 евра!

Детаљ Фото: Пиксабеј

Плаво-беле нијансе, које призивају љуљушкање на таласима, одлично се аплицирају на све детаље, почевши од украсних светионика, преко бродића, кормила, до ормарића или жалузина на тераси које можете тако офарбати. Ако на ваше дрвене шкуре, византијскоплаве боје, залепите шкољкице које сте сами изронили, и окачите плаво-бели појас за спасавање, имаћете осећај да се налазите на броду, далеко на пучини.

Гајбице на зиду

На зид поред окачите дрвене гајбице офарбане у плаво, које ће тако постати необична, отворена полица за шкољке, стаклени фењер за обичну или лед свећу и све оно што вас подсећа на море. Употпунићете доживљај ако уз њих окачите рибу од дрвета и мрежу за риболов, па ће вас сваки одлазак, али и поглед на вашу терасу, у тренутку вратити на приморје.

Искористите шкољке и камење са рупом.

Такође, амфоре, велико, шупљикаво камење и оклопи шкољки, као да су створени да се нађу тик уз ограду терасе, док из неког од њих провирује кактус.

Прочитајте још: Уређење кухиње: Нови тренд је пруски плава и ОВА невероватна комбинација

Детаљи који чине живот Фото: Шутер

Морска дечија соба

И собу вашег малишана можете уредити тако да се осећа као мали капетан. На зидове поставите слике китова и бродића, светлоплаве боје на белој подлози, украсним јастуцима и завесама “доделите” тегет-бели дезен, као и постељини његовог креветића. Нека се одмалена љуљушка на таласима приликом сваког погледа на њих.

Куке за кључеве или чивилук

Чак и поглед на сат може вас вратити у часове проведене на мору, ако на себи има насликане таласе и песак, а исто могу учинити и куке за чивилук. На врх сваке од њих ставите малени појас за спасавање, привезан канапчићем за подлогу од светлог дрвета. Још ако у близини поставите осликано весло са закачаљкама за кључеве и ситнице, добићете кутак препун оригиналних решења.

Фото: Пиксабеј

Морски тањири

Хедонизам, нарочито морски, не може се замислити без добре хране. Сваки оброк спремљен у стану имаће препознатљив укус соли ако га послужите из тањира са морским мотивима, у које ћете спустити белу морску звезду, уз тек мало коралноцрвене поред ње.

Прочитајте још: Највише вампира живело је у Подунављу, а проблем је решен КИНЏАЛОМ

На сличан начин можете се поиграти и приликом постављања есцајга - увежите га конопцем заједно са звездицама, а тањир “поспите” шкољкицама и каменчићима. Пре него што послужите омиљено јело, декорацију пребаците у половине кокосовог ораха и за трен ока добићете украс за себе. Лако је, као што на мору све, уосталом, и јесте.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.