Oglas
· · Komentari: 0
DEKORACIJA

Iskoristite suvenire! Morska dekoracija doma (FOTO)

Sa mora sigurno donosite školjke i kamenčice, pa tašto ne napravite umetničko delo?

1624607441_Depositphotos_87401460_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Doživljaj mora, sa svim onim što ga čini tako neodoljivim, čuvamo u uspomenama i na fotografijama kojima se često vraćamo. Sve to, uz mirisne note lavande, limuna ili pomorandže, čuvamo i pretočeno u detalje koji nas asociraju na veliko plavetnilo.

Sitnice sa mora

Baš sve one sitnice koje smo donosili sa mnogih letovanja uklapaju se savršeno u naš “kopneni” dom, čineći njegove segmente potpuno nalik morskim.

Pročitajte još: Kakvu sobu ima Lilibet Dijana? Portret bake i uređaj vredan 30.000 evra!

Detalj Foto: Piksabej

Plavo-bele nijanse, koje prizivaju ljuljuškanje na talasima, odlično se apliciraju na sve detalje, počevši od ukrasnih svetionika, preko brodića, kormila, do ormarića ili žaluzina na terasi koje možete tako ofarbati. Ako na vaše drvene škure, vizantijskoplave boje, zalepite školjkice koje ste sami izronili, i okačite plavo-beli pojas za spasavanje, imaćete osećaj da se nalazite na brodu, daleko na pučini.

Gajbice na zidu

Na zid pored okačite drvene gajbice ofarbane u plavo, koje će tako postati neobična, otvorena polica za školjke, stakleni fenjer za običnu ili led sveću i sve ono što vas podseća na more. Upotpunićete doživljaj ako uz njih okačite ribu od drveta i mrežu za ribolov, pa će vas svaki odlazak, ali i pogled na vašu terasu, u trenutku vratiti na primorje.

Iskoristite školjke i kamenje sa rupom.

Takođe, amfore, veliko, šupljikavo kamenje i oklopi školjki, kao da su stvoreni da se nađu tik uz ogradu terase, dok iz nekog od njih proviruje kaktus.

Pročitajte još: Uređenje kuhinje: Novi trend je pruski plava i OVA neverovatna kombinacija

Detalji koji čine život Foto: Šuter

Morska dečija soba

I sobu vašeg mališana možete urediti tako da se oseća kao mali kapetan. Na zidove postavite slike kitova i brodića, svetloplave boje na beloj podlozi, ukrasnim jastucima i zavesama “dodelite” teget-beli dezen, kao i posteljini njegovog krevetića. Neka se odmalena ljuljuška na talasima prilikom svakog pogleda na njih.

Kuke za ključeve ili čiviluk

Čak i pogled na sat može vas vratiti u časove provedene na moru, ako na sebi ima naslikane talase i pesak, a isto mogu učiniti i kuke za čiviluk. Na vrh svake od njih stavite maleni pojas za spasavanje, privezan kanapčićem za podlogu od svetlog drveta. Još ako u blizini postavite oslikano veslo sa zakačaljkama za ključeve i sitnice, dobićete kutak prepun originalnih rešenja.

Foto: Piksabej

Morski tanjiri

Hedonizam, naročito morski, ne može se zamisliti bez dobre hrane. Svaki obrok spremljen u stanu imaće prepoznatljiv ukus soli ako ga poslužite iz tanjira sa morskim motivima, u koje ćete spustiti belu morsku zvezdu, uz tek malo koralnocrvene pored nje.

Pročitajte još: Najviše vampira živelo je u Podunavlju, a problem je rešen KINDžALOM

Na sličan način možete se poigrati i prilikom postavljanja escajga - uvežite ga konopcem zajedno sa zvezdicama, a tanjir “pospite” školjkicama i kamenčićima. Pre nego što poslužite omiljeno jelo, dekoraciju prebacite u polovine kokosovog oraha i za tren oka dobićete ukras za sebe. Lako je, kao što na moru sve, uostalom, i jeste.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas