Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најбоље боје за стан према ФЕНГ СХУИ дисциплини: За кухињу бирајте зеленкасте нијансе, а ове су најповољније за купатило

Боје су неопходна ставка у дизајну ентеријера: оне постављају "расположење" у вашем дому и значајно утичу на лепоту ваших просторија

1666359275_hd-wallpaper-g4ce5dd7c9_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Креирање одговарајуће палете боја у складу са фенг шуи принципима може вам помоћи да постигнете своје циљеве украшавања уз додавање снаге позитивне Чи енергије. Добра вест је да коришћењем основних принципа фенг шуи елемената не морате размишљати о такозваним "забрањеним" бојама. Све оне нијансе које толико волите могу се успешно поставити на најбоља места како би повећале добру енергију вашег дома.

Не постоји ништа у принципима фенг шуија што налаже да зидове морате фарбати одређеним бојама - једино што требате имати у виду јесте чињеница да се боје требају користити како би привукле и побољшале проток позитивног Чи-ја. Постоје два пута за проналажење правих фенг шуи боја за собе и оба се ослањају на добру комбинацију чувених пет елемената.

Дневни боравак

Дневна соба је место које служи за окупљање и опуштање са пријатељима и породицом, а боје које одаберете за свој дневни боравак ће поставити расположење за активности у овој просторији. Јанг боје ће дати енергију декору, док ће јин боје бити погодне за опуштање и одмор. Добра идеја је постићи равнотежу јин и јанг боја у оквиру дневног боравка како би се створила хармоничнија средина. Одабир боја које вам пријају и које зраче позитивном енергијом је најважнија ставка коју не смете заборавити. Нијансе које су посебно препоручљиве су: топле неутралне (сиво-црвена или тамно црвена), зелена, морнарско плава и најживахнија жута. 

Прочитајте још: Дизајнери ентеријера прво примете ове грешке у уређењу спаваће собе: Шест ствари које можемо лако да исправимо

Кухиња

Ваша кухиња има јаку јанг енергију што може бити "тоо муцх" ако боје које су у директној вези са елементом ватре доминирају простором. Багуа мапа показује да кухиња има користи од фенг шуи боја и елемената који подстичу енергију здравља и породице, тако да одабир боја које ће "укротити" енергију ватре треба бити апсолутни приоритет при одабиру најбоље нијансе. Зелена, смеђа, загасита жута, не превише нападна црвена и све крем нијансе могу јако добро функционисати у овом простору.

Трпезарија

Ово је веома важна просторија која се повезује не само са неговањем добрих породичних односа већ и са благостањем целе породице. Стога ваша шема боја може укључити и багуа области и њихове елементе како бисте створили хармоничан простор. Да би се то постигло, најбоље боје за фенг шуи трпезарију укључују: ружичасту и боју брескве (привлачне нијансе које промовишу дружење и окупљање), тамнију жуту (боја која инспирише), зелену (смирује и уноси осећај свежине), као и крем нијансе (стварају умирујућу и повољну енергију).

Спаваћа соба

Спаваће собе се сматрају јин просторима у фенг шуију и представљене су елементом земље. Најбоље боје за опуштајућу јин спаваћу собу су пастелне и друге меке, ненападне боје. Спаваћа соба се такође сматра центром љубави и емотивних односа па може имати пуно користи од додавања нежно ружичасте боје и црвених акцената. Уколико то није ваш први избор, увек се можете ослонити на крем и меке беле нијансе, као и боју лаванде или пастелно жуту у комбинацији са пастелном плавом.

Прочитајте још: Побољшајте квалитет ваздуха у својој спаваћој соби: Обезбедите МИРАН САН помоћу ових пет биљака

Купатило

Најпопуларније шеме боја за купатила често садрже боје које су проблематичне за постизање доброг фенг шуија. У купатилу постоји обиље водене енергије која се додатно појачава коришћењем беле, сиве, бледо плаве и зелене боје. Када се ваша шема боја заснива на бојама које представљају водени елемент, то може довести до неравнотеже Чи енергије. Да бисте уравнотежили елемент воде у свом купатилу, додајте топле акценте попут дрвене клупе или велике плетене корпе. Одабиром меке или светле топле боје (примера ради, плава за зеленим подтоном или мека зелена нијанса) за ваше фенг шуи купатило, можете активирати јин енергију која је повољна за купатило.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas