· · Коментари: 0

Невероватан трик: Ево шта ће се догодити када ЛОВОРОВ ЛИСТ ставите у веш машину

Ловор није само обавезан зачин у кухињи, он може да послужи код прања веша

1661931205_lovorov-list-1.jpg
Фото: унспласх.цом/ловоров лист/масина за вес

Само неколико листова је довољно да приметите овај неверовата ефекат који се добија ако га ставите заједно са својим вешом у веш машину.

Прочитајте још: Ове кућне послове морати одрадити пре ЈЕСЕНИ: Припремите се за хладније дане на време

Пуно пута смо писали о триковима који олакшавају свакодневни живот. Већина њих нису била скроз непозната, с обзиром да су многе користиле наше мајке и баке. Један такав је додавање ловоровог листа при прању веша.

Сигурни смо да нисте до сада чули да се ловоров лист ставља у веш машину, а трик не даје ефекат омекшавања веша или додавање мириса већ служи да - сачува боју али и да врати боју која је нестала претходним прањима.

Ловоров лист можете ставити директно у машину за веш, али много бољи ефекат ћете добити ако веш потопите у лонац напуњеним водом.

Фото: Унпласх.цом

У зависности од количине веша, узмите до чак десетак ловорових листова, ставите их у воду и прокувајте.

Када се та вода мало охлади, после 20-30 минута потопите у њу одећу и оставите да одстоји неколико сати. Можете с времена на време промешати веш руком за још бољи ефекат. Затим добро исцедите одећу и оперите је у машини за прање веша или ручно.

Овај трик најбоље функционише са белом одећом

Ако ловоров лист неким чудом не помогне, постоји још неколико начина које можете да покушате. Једна од њих је стављање две кашике соли у машину за прање веша . Одавно се користи за прање завеса и столњака, јер ефикасно уклања мрље и враћа им белу боју.

Добро је знати да ловоров лист није једини зачин који добро функционише у купатилу. Бибер такође добро ради посао пре него што избледи и офарба одећу у машини за прање веша. То је стари природни начин је обавезан у рутини сваке искусне домаћице. Важно је да се може користити и за беле и за обојене тканине.

Прочитајте још: Продајете кућу или стан? Агенти за некретнине упозоравају на БОЈЕ ЗИДОВА које ће отерати купце

Ако имате пуно црне и тамне одеће, покушајте да додате кафу или чај у свој веш . Овај једноставан, природан трик омогућиће вам да уживате у интензивној црнини ваше омиљене одеће. Довољно је да сипате четвртину чаше јаког чаја или кафе у део за прање. Ово пиће има веома интензивну боју и спречиће да ваша одећа даље бледи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.