Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЦВЕТНИЦЕ

Ојачајте стабљику ОРХИДЕЈЕ препаратом са белим луком (РЕЦЕПТ)

Продужите стабљику са цветовима уз помоћ једног препарата из ваше кухиње

1671386561_1636637922_shutterstock_1373650760.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Доносимо вам савете искусних домаћица и цвећарки о томе како правилно применити и направити тинктуру од белог лука. Вода од белог лука има добра регенеративна својства - за око две недеље спремна је да „стави на ноге“ чак и цвет који недостаје.

Прочитајте још: Цитати два СЛАВНА писца који ће вам помоћи да ПОБЕДИТЕ себе: Отерајте несрећу и научите да волите себе

Добро стимулише процес раста кореновог система биљке. И можда најважније, орхидеја производи своје прелепо цвеће. Сваки бели лук садржи велики број корисних супстанци, а то су сумпор и антиоксиданси. Штити собну биљку од свих врста опасних и штетних инсеката и бактерија, а служи и као антивирусни лек.

За шта се користи тинктура белог лука:

Прочитајте још:  Време је за поклањање: Идеални празнични поклони када не знате шта да купите

  • када орхидеја не расте;
  • када листови и корен цвета слабо расту, или уопште не расту;
  • када су се у саксији појавили штетни инсекти;
  • када се на коренском систему орхидеје појављује гљива;
  • када листови жуте и вену на собној биљци;
  • након пресађивања јер помаже биљци да се брзо рехабилитује на тлу;
  • за прераду земљишта од насталих бактерија.

Строго је забрањено и не можете заливати орхидеју само белим луком, то ће уништити цвет. Овај метод треба користити изузетно ретко, када је сама биљка већ веома слаба, иу правој конзистенцији.

Припрема тинктуре од белог лука

Узмите два средња чена белог лука и један литар кључале воде. Очистите бели лук, а затим два чена белог лука провучемо кроз пресу за бели лук или само ситно исецкамо бели лук. Затим сипајте кувану воду у посуду са белим луком и оставите да се кува неколико сати под затвореним поклопцем на тамном месту. После неког времена процедите и онда можете применити заливање собне биљке.

Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите (НГ)

Употреба углавном зависи од обима корена орхидеје и степена заражености. Саветује се да само пажљиво и пажљиво сипате мало смесе у шерпу како би влага прошла у шерпу.

И оставите орхидеју да одстоји у конзистенцији белог лука око пола сата. Завршни процес је испуштање вишка, преостале течности у лонцу. 

Прочитајте још: Тајни састојак за САВРШЕН ПРЕБРАНАЦ: Искусне домаћице поделиле традиционални начин припреме (РЕЦЕПТ)

Користећи тинктуру белог лука као ђубриво за орхидеју, значајно повећавате раст цвета и дезинфикујете га од штетних инсеката и бактерија.

Бонус видео:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas