Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ ДОМАЋИЦА

Организујте свој КУХИЊСКИ ПРОСТОР у неколико једноставних корака

Неред у кухињи значи неред у целој кући...

1668941451_e9b462fa12b04f770dbd19ffc318ed291a1c341d.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Сређивање кухињског простора с времена на време је добро, а помисао да након добро обављеног посла уживате у чаши укусног црног вина може вам бити подстрек да засучете рукаве.

Организација кухињског простора није тако једноставан задатак као што се чини на први поглед, али није ни тежак. Добро осмишљен план, пар сати слободног времена и неколико савета су све што вам је заиста потребно да доведете кућу у ред и да се у исто време добро проведете.

Прочитајте још: Фенг шуи ПРАВИЛА за распоред намештаја у кући: Привуците благостање и срећу

Апарат за кафу и прибор

Саставни део сваке кухиње је мали олтар - кафа. Да би ваша јутарња кафа била што пријатнија, држите апарат за кафу и сав прибор, лонац за кафу, млин, филтере, шољице и заслађиваче на једном месту, на пример на полици. Дакле, све што вам је потребно биће вам на дохват руке.

Кухињски прибор

Кухињски прибор може заузети много простора и претворити кухињу у ноћну мору. Зато вам саветујемо да све лонце, шерпе, кутлаче и слично посуђе чувате у једном широком орману или у два мала. Немојте чувати кухињски прибор у кутијама јер ће заузети превише драгоценог простора.

Прочитајте још: Важна правила приликом уређења ГАРСОЊЕРА: Обратите пажњу на то где одлажете ствари

Ако заиста желите да заштитите своје лонце и тигање, онда користите фолију са мехурићима и чувајте своје лонце и поклопце као лутку за гнежђење. мањи лонац се убацује у већи лонац.

Зачини и уља

Ако ваш кухињски ормар има посебну фиоку за зачине и уља, онда их тамо чувајте, а ако не, онда користите чврсте пластичне, дрвене или картонске кутије као алтернативу. Поред тога, зачине је најбоље сортирати по учесталости употребе, са сољу и бибером у првом реду, а куркумом, тимијаном и сличним зачинима у последњим редовима.

Прочитајте још: Ослободите простор у ОРМАРУ за зимску одећу уз пар једноставних ТРИКОВА

Прибор за печење

Ако волите да печете колаче, пите и сличне посластице, онда нема разлога да за овај хоби не одвојите посебан ормар! Миксер и његову посуду можете оставити на радној површини, а сав остали прибор увек треба да буде у за њих дизајнираном ормарићу.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas