Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Отарасите се МОЉАЦА: Трик који вам може помоћи да растерате ове инсекте из ормара и кухиње

Све што вам је потребно је један састојак

1698586535_Foto-Shutterstock-moljci.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Храну никада не треба чувати у кухињским ормариц́има изнад шпорета, јер мољци лако уђу унутра и полажу своје ларве. Мале штеточине су велики љубитељи интегралних житарица, посебно смеђег пиринча, хељде, проса и брашна.

Најбоље је чувати храну у посебним теглама са поклопцима.

Мољци не подносе мирис лаванде, кедра и цитруса. Ставите кап уља на вату и ставите је у кухињске ормариц́е.

Не подносе мирис лаванде и уља лимунске траве. Ставите кап етеричног уља на вату у ормариц́има за храну.

Једноставна замка за мољце

Направите привезак од комада дрвета и канапа, попрскајте дрво са неколико капи уља и окачите привезак на вешалице у орману или у кухињском ормариц́у.

Спреј против мољаца

Потребна вам је супена кашика алкохола, 30 капи есенцијалног уља лаванде и 1 дцл дестиловане воде. Додајте састојке наведеним редоследом у боцу, протресите пре употребе и попрскајте површину полица и ормана након чишц́ења.

Одбија их мирис ловоровог листа

Осим за припрему укусних јела, ловоров лист је одличан за одбијање мољаца. Његов интензиван мирис спречиц́е мољце да уђу у орман ако га ставите у прозрачну кесу или цело лишц́е директно на полицу.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas